Anett Jõgisoo koos elukaaslasegaFoto: Erakogu
Blogid
29. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Anett Jõgisoo: nii palju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Anett Jõgisoo koos elukaaslasega Foto: Erakogu

Nimi, vanus, amet: Anett Jõgisoo, 24-aastane

Bloginimi ja -aadress: Kannapööre-linnast maale, www.kannapoorelinnastmaale.blogspot.ee

Lugejate arv päevas: 800 - 900

Kui kaua oled bloginud: 2018. aasta algusest

Kandideerimise kategooria: Aiandus- ja talud

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Blogi nimi Kannapööre-linnast maale tuli kuidagi iseenesest. See oligi täiesti esimene mõte, ning öeldakse, et esimene mõte on alati õige. On küll pikk ja lonkav nimi, kuid sellega on kõik öeldud.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Teemasid, millest tahaksin avalikult sõna võtta on tegelikult päris mitmeid, kuid ei tahaks luua enda blogist arvamusblogi. Niipalju kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi. Tihtipeale võib kirjutades oma arvamusest jääda vale mulje ning inimesed loevad ridadevahelt välja midagi mis võib-olla ei lähe üldse kokku minu arvamusega. Seega üritan vähem kirjutada oma arvamusest ning ei taha ega üritagi oma maailmavaadet kellelegi peale suruda.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Tihtipeale tulevad just head mõtted enne magamaminekut, aga olen liiga laisk, et püsti tulla ja need mõtted kirja panna. Kirjutan oma postituse valmis tavaliselt hommikuti. Väga hea kirjutamise aeg on ka lõunaajal kui tütar teeb oma lõunaund. Mul on väga hea auraga tugitool, mis asub elutoa nurgas. Seal tugitoolis justkui ideed lendavad. Ma ei kirjuta kunagi oma postitusi ette, ega tee seda osade kaupa. Kogun oma mõtteid ning kirjutan ühtejutti kõik ära.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Vlogid koguvad üha enam tuure, kuid ma ei oska öelda kas see on just minu jaoks. Võib-olla olen veel liiga toores vlogide jaoks. Ma kindlasti ei välista kevadepoole vlogisid või ka näiteks facebooki laive, aga selleks peaks olema siis üks väga hea idee.  Ise eelistan ma pigem blogi lugeda kui vlogi vaadata.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Eestis on tõesti tohutult blogi pidajaid, kuid ma ei arva, et turg on täis. Pigem arvan, et just blogide mitmekesisus annab igale huvilisele võimaluse lugeda just seda mis teda huvitab.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Minu blogist leiab vaid ühe pildipostituse. Miks? Esiteks tunnistan ausalt, et olen suhteliselt võhik arvutialaselt, ning ei oska neid pilte sinna panna just nii nagu tahaksin. Samuti saan öelda, et ega vist inimesi väga ei huvita need pildid reas, vaid pigem soovivad nad ikkagi lugeda midagi. Pilte saab vaadata hoopis minu instagrammist, arvan, et blogis võiks ikka midagi kirjas ka olla.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Koostöö pakkumistega on aga nii, et kui ma leian, et reklaamitav toode võiks pakkuda minu lugejatele lisaväärtust siis olen nõus proovima, katsetama. Kui aga leian, et see toode või teenus ei anna mulle, ega minu lugejatele midagi siis pakkumist vastu ei võta. Raha ja koostööd ei ole siiski peamine, miks ma seda blogi pean.

Anett Jõgisoo koos elukaaslasega Foto: Erakogu

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Eriti positiivne on kui mulle või mu elukaaslasele tullakse ligi ja öeldakse, et voh, ma loen teie blogi ja see on lahe. Ükskord hakkasime lähimas väikelinnas poodi minema ja autost väljudes astus elukaaslasele ligi üks meesterahvas ja küsis, et kuidas teil selle veevärgiga siis nüüd on, kas saite lõpuks korda. Sellised seigad ja hoolivus oma lugejatelt inspireerib ja julgustab mind üha aina jagama oma elust killukesi. Negatiivset vastukaja leidub ka, küllaga väga vähesel määral. Võib-olla ei ole see lihtsalt minuni jõudnud.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Kui isiklik on isiklik, selle üle võiks juurelda lõputult. Kindlasti on teemasid, mida ma ei kavatse oma lugejatega jagada. Näiteks meie omavaheline suhe elukaaslasega, kehakaal, raha asjad ja unistused.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu päris esimene blogipostitus algab lausega  Ja kannapööre saigi alguse. Hakkame elama. Vähem kui 24 tunni pärast on notar ja asjadki juba pakitud..
Postitus on avalik ja leitav siit: https://kannapoorelinnastmaale.blogspot.com.ee/2018/01/start.html

Kuna oleme suhteliselt noor oks blogimetsas, siis kasutame võimalust käia ka ära EBA-l. Suuri lootusi Talude kategoorias esikolmikusse saada ei hellita, aga tähtis ei olegi võit vaid pigem osavõtt, seltskond ja melu mis sellega kaasneb.


Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.