Margit MeikarFoto: autor Rene Türk, Lumiere stuudio
Blogid
16. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Margit Meikar: kirjutan seksist ja suhtest ning seda läbi enda elukogemuse (7)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Margit Meikar, 46-aastane, ettevõtja

Bloginimi ja –aadress: Margit Meikar, margitmeikar.com

Lugejate arv päevas: viimase kolme kuu keskmine on 489

Kui kaua oled bloginud: alates 2017. aasta novembrist

Rubriik: Aasta uustulnukas.

1. Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just see nimi? 

Minu blogi nimeks on minu enda nimi https://margitmeikar.com ja teisi valikuid ma peaaegu ei kaalunud. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Pigem mitte, kuna ma nagunii kirjutan seksist ja suhtest ning seda läbi enda elukogemuse, siis palju intiimsemaks või julgemaks minna vist ei saagi.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Päeval ja õhtul, vahel ka hilisõhtul. Kirjutan kui on aega muu elamise kõrvalt, kasutan mõtete meeldejätmiseks ka diktofoni. Korraga on käsil 2-5 teksti, mõned ootavad oma avaldamise aega päris pikalt.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Ei ole. Ma ei kirjuta päevakajalistel teemadel, minu tekstid on pikemad ja usun jätkuvalt, et sõnal on oma jõud. Aga ma ei välista, et millalgi vlogin ka.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Mul on raske vastata, ma ise loen suht vähe Eesti blogisid, olen valiv. Teiste igapäevase elu-olu jälgimine mind ei huvita, vaatan asju pigem laiemalt ja endale huvipakkuvate teemade keskselt. Aga samas hakkab vahel meediast blogijate omavaheline konkurents silma küll. Siiski tundub see olema rohkem nende teema, kellele blogimine on sissetulekuallikas.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks? Nagu eelnevalt kirjutasin, siis mina kirjutan lugusid. 

Ma valin iga loo juurde pilti üsnagi pikalt (kui sobib, siis panen mõne kunstiteose) ja rõõmuga näen, et minu lingid kunstnikele leiavad pidevat vaatamist.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Minu blogi teemade kohta vaevalt selline võimalus tekibki. Lisaks puudub mul igasugune vajadus või huvi reklaamida midagi, mis mind ei kõneta. Ma teadlikult ei kirjuta ka näiteks ühestki koolituse vms kogemusest, mis ei vastanud mu ootustele. Kui miski ei meeldinud, mis siis ikka, minu enda arvamus ju.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Mina saan oma kommentaare läbi blogi FB lehe https://www.facebook.com/MMBlogi/, enamasti privaatselt, aga mitte anonüümselt, messinger seda peaaegu ju pole. Ma ei tea, kas see on just põhjuseks, aga tagasiside blogile on olnud 95% toetav ja positiivne. 

Mul on hea meel kui mulle kirjutatakse, samas messingeris niisama mittehuvitavat vestlust pidada ma siiski vajalikuks ei pea, on muudki teha. Aga sageli on mulle saadetud kirjas ka mõni küsimus või arutelukoht ja nii mõnigi blogi teema on saanud (ja saab edaspidi) alguse sellisest kirjast. 

Arusaadavalt saan omajagu kirju ka isikliku tutvumissooviga, aga kuna selline huvi mul puudub, siis olen väga konkreetne ei ütlema. Ükski suhteotsijast mees pole olnud ebaviisakas või labane, pigem vastupidi. Ma olen sel teemal ka nalja visanud, et võiksin blogi kõrvale tutvumisagentuuri teha, ainult üks probleem - mehi on palju, aga kahjuks naisi pole mul pakkuda.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma arvan, et ma kirjutangi enamasti väga isiklikul teemal - seksuaalsusest, kirjutan endast ja oma elukaaslasest, meie sõpradest. Kuigi ma räägin muuhulgas oma (voodi)elu nüanssidest, ei kirjelda ma protsessi ennast. Mitte et ma kardaksin, aga ma ei pea seda vajalikuks. Minu soov on tekitada arutelu ja anda mõtteainet, sel viisil toimides on kõlapind kordades suurem. Samas, olen lugenud blogisid, kus väga täpselt kirjeldatakse näiteks seksuaalakte, minu meelest on see OK. See ei ole lihtsalt minu tee.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega

Minu esimene postitus oli minust endast ja sellest, miks ma blogima hakkasin, avaldasin selle oma sünnipäeval, 27. novembril 2017. Aga teine on teemakohasem ja leitav siit:

https://margitmeikar.com/2017/12/03/2018-aasta-on-elu-koige-seksikam-aasta/.

Mu mõtted seda uuesti üle lugedes on samasugused ja ma ise elan loomulikult oma kõige seksikamat aastat, kuidas siis teisiti.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.