Anett HeinamFoto: Erakogu
Blogid
13. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Anett Heinam: mulle lähevad kõik kommentaarid korda

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Anett, 20, klienditeenindaja, tudeng

Anett Heinam Foto: Erakogu


Bloginimi ja –aadress: Blog By Anett Heinam, www.blogbyanett.com

Lugejate arv päevas: umbes 500

Kui kaua oled bloginud: 8 aastat tagasi alustasin, 5 aastat tagasi hakkasin tihedamalt postitama.

Kandideerimise kategooria: Elulised blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

8 aastat tagasi, kui olin alles teismeline, oli minu blogi nimeks ''A month without rain'', mille võtsin Selena Gomeze laulust. Kui teismeiga läbi sai, muutsin oma blogi nimeks ''Anett blog'' ning eelmine aasta ''Blog by Anett Heinam''. See oli väga loogiline valik.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Kindlasti isiklikud teemad, nagu näiteks suhted, oma tunded jne. Avalikult ei julgeks ma ka sõna võtta ühiskonnas toimuvast, kuna leian, et pole võib-olla kõige pädevam oma arvamust avaldama (teadmistest jääb puudu) ja niisama lahmida pole ka mõtet.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Oleneb, kas on aega ja üldse millestki rääkida. Kui kirjutan, siis pigem ikka õhtuti.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Jah, olen, aga mul pole kaamerat. Oleks kaamera ja aeg, siis kindlasti.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Leian, et kunagi pole midagi liiga palju. Kõik on kvaliteedis kinni. Kui blogija ei paku huvi, siis ei loe ega jälgi tema tegemisi. Kui blogija pakub mulle huvi, siis ei ole oluline, kui palju on veel teisi blogijaid.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Pildi koos väikese tekstiga, sest selleks on mul võimalused olemas.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ei, sest ma ei blogi selle tõttu, et lihtsalt kerget raha teenida. Kui toode mulle ikka ei meeldi, siis kahjuks pean keelduma. Miks? Sest kui ma ehitan oma blogi üles ainult kasu saamisel, siis lugeja saab sellest aru! Ja nii ma kaotaksin lugejaid, sest nad ju ei usaldaks mind enam. Sellisel viisil sureks mu blogi välja ja seda ma ei taha.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige negatiivsem kommentaar on olnud minu kirjaoskamatuse kohta. Paraku pole ma nii osav sõnadeseadja kui teised. Mõistan seda ja tegelen sellega, näiteks loen raamatuid. Leian, et kirjaoskus ja selge väljenduviis on blogija elus väga olulised. Kõige positiivsem oli see, kui lugeja kiitis mu postituse vajalikkust. Lugejale meeldis, millest ma kirjutasin ja ta sai häid mõtteid. Ma olen väga tundlik inimene ja ausalt öeldes lähevad mulle kõik kommentaarid väga korda. Eks ma ikka üritan oma asja edasi ajada ja samas ka ennast parandada.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Kindlasti! Ma ei julge avaldada postitusi, kus ma kirjutan oma emotsioonidest, tunnetest. Meil kõigil on elus tõusud ja mõõnad. Kui vahepeal soovin kirjutada oma mõõnadest, siis ma küll kirjutan teksti valmis, kuid ei avalda seda. Jällegi, olen väga tundlik ja väga isiklikuks ei julge minna.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Kahjuks ei ole, ma olen kõige esimese postituse ära kustutanud.
Jagada võin hetkel esimest avalikku postitust oma blogis: http://www.blogbyanett.com/2013/10/12102013.html

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.