Eesti uudised

Naistearstide president: lõviosa lastest sünnib kolmes suurhaiglas, kuid sünnitada peaks saama seal, kus ema soovib (8)

LISA KOMMENTAAR

Nh28. märts 2018, 18:57
Meditsiiniasutus, kes pole võimeline sünnitust vastu võtma, pole ju seda nime väärt! Inimene, kes jõuab lähimasse perearstipunkti peab abi saama ja edasised toimingud on juba riigi koordineerida, kuhu kiirkorras, või mis iganes korras edasi suunatakse! Isegi ravimeid müüvad apteegid peaksid olema kohad, kus esmast sünnitusabi saada!
Igalt autojuhilt nõutakse esmaabi ja tulekustutusnõuete andmise tundmist ja nüüd tuleb välja, et meditsiiniga seotud asutused võivad käed sellisest tegevusest puhtaks pühkida!
vanaema28. märts 2018, 12:22
Aga see on ju loomulik,et Tartu ja Tallinna sünnitusmajades sünnib rohkem lapsi.Nendes linnades ka elanike rohkem.Ei saa võrrelda Tallinna linna Põlvaga.Väga jabur võrdlus.Ja minul on veel üks küsimus,et kui Põlva sünnitusosakond sügisel suletakse,kas ema ikka saab valida kohta.Ma mõtlen,et kui kiirabi peab viima,siis ma arvan et Võrru.See on kindlasti haigekassa poolt juba määratud.Võru lähemal Põlvale,kui Tartu.Kokkuhoiu poliitika ju selline,et ikka lähemale.
Paluks28. märts 2018, 12:16
nüüd diferentseeritud maksukoormust, et iga 10 km peale Tallinnast või Tartust sotsmaks langeb 1%. Pole teenust, ei saa ka raha.
Jüri28. märts 2018, 11:29
Arstiabi läheb järjest inimestest kaugemale ja kättesaamatumaks. Algas see tendents kui valitsus sai õiguse tervisekindlusteuse rahade kasutamisele.
Ja konkreetselt sünnitamisest - see pole ju suht tavaline arsti juurde minek kus tund või isegi päev siia-sinna pole nii oluline - kui veed tulevad, siis aega on minutites!!! See eriti vale koht valitsusele raviraha oma tasku kraapimiseks!!!
?28. märts 2018, 11:28
Made Laanpere arvates on kõik korras, kui Läänemaalt Tallinna sünnitama tulijad pidevalt juba enne linnapiiri kiirabiautos sünnitavad?
Perearts28. märts 2018, 09:04
Kas on ikka nii? Siis peaks ju igas külas oma ämmaemand olema ja igas linnas sünnitushaigla. Kust see papp võetakse- riigil pole raha, et üle keskmise arstiabi osautada, teadus on krooniliselt ja kordades alarahastatud, riigitöötajatele palgaraha napib- teete nalja või? Sünnitushaiglate arv on küll viimane probleem Eesti meditsiinis.
28. märts 2018, 08:55
Kõik olekski tore, kui HK ka selle ema soovil ja ükskõik kus antud sünnitusabi kinni maksaks. Ilmselgelt ei maksa ja ääremaade elanikud on jäetud väga raskesse olukorda.
hmh28. märts 2018, 08:17
Miks keegi ei maini näiteks viimase 5a statistikat siis. Kui ohtlik see Põlva siis on, et seal koguaeg probleemid, millest keegi ei tea peale arstide enda.