Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
28. märts 2018, 07:57

TV3 uudisteankrul Sirje Eesmaal on üks eriti kuninglik hobi!

TV3 uudisteankur Sirje Eesmaa on kogu elu olnud suur rohenäpp. Kui seni on ta oma aias rõhku pannud peamiselt õieilule, siis see aasta tuleb teist­sugune – esimest korda on naise pisikeses koduaias oma koha leidnud ka vilju andvad taimed.

Sirje elab juba 17. aastat Nõmmel, kus talle kuulub umbes 600ruutmeetrine maalapp. Sellel alal on peale aia ka 1960ndatel ehitatud maja ja garaaž. Ehkki perenaine kurdab, et aiake on kitsas ja valgustki vähevõitu, pole see tema kui tõelise aiandusfänni jaoks kunagi suur probleem olnud. Nii võibki telenäo tillukeselt aialapilt leida toreda roosikollektsiooni, kurgitaimi ja isegi kultuurmustikapõõsaid.

Oma maalapike on Sirje jaoks oluline. «Ma ei oskaks olla nii, et astun koduuksest otse asfaldile ja sealt tagasi tuppa,» mõtiskleb ta.

Roosikuninganna

Kui paluda telekolleegidel naist paari sõnaga iseloomustada, öeldakse alustuseks, et tal on ilus aed ja hästi palju roose.

Ega Sirje isegi varja, et just roosidel on tema aias ja südames eriline koht. «Jah, roose on mul tõesti palju. Isegi liiga palju,» puhkeb ta naerma.

Rohenäpp arvab, et tema roosihuvi sai alguse emast, kellel oli komme igaks tähtpäevaks roose – kõige kuninglikumaid lilli kinkida.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu