Riin Reitmann-VõhovanetsFoto: Erakogu
Blogid
11. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Riin Reitmann-Võhovanets: olen enda pulmapäevast videopostituse teinud

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Riin Reitmann-Võhovanets, 28, töötan (blogi on hobi)

Riin Reitmann-Võhovanets Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Riinulife, www.riinulife.com

Lugejate arv päevas: Kuskil 150-400 päevas (sõltuvalt postitustest)

Kui kaua oled bloginud: Alates 2015. aasta oktoobrist ehk pea kaks ja pool aastat

Kandideerimise kategooria: Ilu- ja moeblogid
 
1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Esialgne nimi oli A Daily Dose of Pink. Siis ma mõtlesin, et äkki see jääb kuidagi liiga pikk ja lohisev (eriti kuna tookord oli blogi veel .blogspot.com lõpuga). Oma nime ei tahtnud ka kohe panna, sest väga paljudel teistel blogijatel, keda jälgisin, ka ei olnud. Riinulife sündis kuidagi täiesti juhuslikult. Kuna ma teadsin, et kirjutan aeg-ajalt ka trennist, reisimisest ja muust minu elus toimuvast, siis Riinulife nimi andis vabaduse erinevaid teemasid kajastada. Esialgu oli plaanis see ajutiselt kasutusele võtta, kuni ma midagi ägedamat välja mõtlen, aga nende ajutiste asjadega on kord juba nii, et need kipuvadki jääma.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Hmm, hea küsimus. Tundub, et hetkel ei ole selliseid teemasid.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Tavaliselt õhtuti pärast tööd või nädalavahetustel, sest siis on mul rohkem aega.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen paar vlogi teinud (isegi enda pulmapäevast!), kuid iganädalaselt ma neid teha ei jõuaks. Pigem vlogiksin siis, kui miskit ägedat toimub (lähen reisima, mingile kihvtile üritusele vms). Ja ma ei ütleks, et blogimine täitsa eilne päev on, kuid kindlasti on videopostitused hulga populaarsemad.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ma ise mõtlen sama, kuid samas kõik blogijad on siiski erinevad ja ka nende lugejad on erinevad, ju siis on meid nii palju vaja.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Minu postitused koosnevad enamjaolt jutust ja piltidest, sest olen pigem ilublogija ja tahan võimalikult täpselt oma lugejatele teatud toodete omadusi edasi anda ja tuua näited iseenda nahal, juustel jne. Kui on tõesti rohkem aega olnud, olen ka paar videopostitust teinud (nt meigivideod ja get ready with me).

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma ei taha jagada infot, millega ma ise nõus ei ole. See seaks kahtluse alla ka kõik teised minu postitused, kus ma teatud toodetest või teenustest rääkinud olen. Ehk ma pigem loobuksin ja leiaksin teise viisi, kuidas see „väga palju raha“ teenida.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Negatiivset vastukaja ma ei olegi väga saanud. Võib-olla üks selline negatiivsele poolele minev kommentaar puudutas ühte mu wishlist’i postitust, kus ma märkisin ära, et sooviksin roosasid ugg-stiilis saapaid. Selle peale mulle kirjutati kommentaar „kurb“ ja saadeti link, kus näidati kuidas neid saapaid päriselt tehakse (kuidas lambaid piinatakse, et neilt karv kätte saada jne). Loomulikult on loomade piinamine inimeste heaolu nimel vale, kuid minu postituses viidatud saapad olid pärit ühest odavast välismaisest veebipoest ja kindlast mitte päris lambanahast ehk lugeja oleks võinud rohkem süveneda, millest ma rääkisin.
Positiivseid kommentaare on ikka rohkem olnud ja see tähendab mulle palju. On kiidetud mu riietust ja mu juukseid. Samuti mu tootefotosid. See annab mulle tohutu positiivse emotsiooni, et järelikult see, mida ma teen, meeldib ka teistele.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma alguses mõtlesin, et kas bikiinipiirkonna vahatamisest on okei kirjutada, sest minu jaoks tundus see ikka väga isiklik asi. Tegelikkuses on see naiste puhul täiesti tavaline iluteema ning kirjutasin oma postituse ära ja sain pigem positiivset tagasisidet ja pärast mõtlesin, et miks ma üldse põdesin. Samas, oma pere probleeme ma oma blogis ei lahkaks ja ei plaani ka lahkama hakata. Inimestele meeldib oma nina teiste asjadesse pista ja paljud blogijad saavad ka tänu sellele rohkem jälgijaid, kuid mina siiski kõike oma elust jagada ei soovi.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

On täitsa alles ja ma olen sellega isegi üsna rahul, sest see on siiski minu esimene postitus, millega minu blogimine algas. Tegemist on L’oreali La Vie En Rose kollektsioonist pärit roosa huulepulga ja küünelaki arvustusega. Lisaks mainisin ma postituses ära, et mulle meeldib roosa värv ja kõik sellega kaasnev, et lugejad teaksid, mida tulevikus oodata on. Postituse pildid on tehtud telefoniga, sest kohe alguses ei olnud mul peegelkaamerat. Nüüd on nii mu blogi välimus kui ka pildikvaliteet ikka palju paremaks muutunud.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.