Foto: PantherMedia/Scanpix
Ilu ja mood
22. september 2020, 12:42

KÕIK MUUTUB: vaata, mis juhtub su kehaga, kui ületad kolmekümne piiri! (7)

Vanemaks saades muutub lisaks vanusele ka meie keha. Nii mõnigi muutus võib tekitada ebamugavat üllatust, et mis siis nüüd lahti on. Ja kõik pole sugugi ainult halb!

Portaal Health.com toob välja viis muutust, mida iga naine noore täiskasvanuna keskikka liikudes jälgima peaks.

Su päevad muutuvad veidraks

Hormoonide tasakaal muutub vanuse tõustes, mistõttu võib kusagil 35-aastaselt menstruatsioon ja selle keskus kõikuda. Võib alata tavapärasest varem, kesta pikemalt või lühemalt. Veritsus võib suureneda või väheneda. Sama on lugu ka valudega. Väikesed muudatused on normaalsed, kuid kui muutus on väga drastiline, siis tuleks pöörduda arsti poole.

Häbemekarvad muutuvad halliks

See on tõenäolisemalt kõige šokeerivam avastus, mille teed pesemas käies. See on normaalne, kuigi pole ehk kõige lihtsam sellega leppida. Tõenäoliselt kohtad ka esimesi halle juukseid.

Võtad kaalus juurde

Ainevahetus aeglustub, kuid lohutuseks võib öelda seda, et selles eas on kaalutõus varasemaga võrreldes väiksem.

Piss tuleb aevastades püksi

Naerad, köhid, jooksed v õi teed midagi muud. Üks naine kolmest kogeb selles eas lekkivat põit. Eriti sageli on hädas naised, kes on vaginaalselt lapse ilmale toonud.

Seks pakub suuremat rahuldust

Selles eas on naine oma keha ja seksuaalsusega rahulolevam. Naine naudib magamistoas toimuvat, tal on kogemused ja teadmised, mida ta ootab, vajab. Uuringud näitavad, et vanuses 27-45 mõtlevad naised seksile enam ja mängivad fantaasiatega.