Mariel PähkelFoto: Erakogu
Blogid
9. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Mariel Pähkel: tahan näidata, et olen täpselt samasugune nagu kõik teised noored

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Bloginimi ja –aadress: Mariel Pähkel - www.marielpahkel.com

Mariel Pähkel Foto: Erakogu

Nimi, vanus, amet: Mariel Pähkel, 18, gümnaasiumiõpilane

Lugejate arv päevas: 1000

Kui kaua oled bloginud: 4 aastat

Kandideerimise kategooria: Ilu- ja moeblogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Minu blogil on vaid minuga seostuv nimi, veebipäevikut kui sellist ei ole otseselt nimetanud. Oma nimi kajastab minu tegemisi ja elu paremini ning seostub ka kõige paremini.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Hetkel vist mitte.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Päeval, kuna mulle meeldib päeva planeerida ning koolielu kõrvalt on uni ka oluline.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen mõelnud ning ka proovinud, kuid ma leian, et see kaamera ees olemine ei ole mulle. Olen palju kinnisem ja võõram. Otsustasin juba alguses kirjutamise juurde jääda.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ma ei usu, nagu üks tark inimene kunagi ütles: "Sa ei pea olema esimene, kes midagi uut teeb, sa lihtsalt pead parem olema."

Nüüd oluline täpsustus! "Parem" on suhteline mõiste, parem väljendus oleks "originaalsem".

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Outfitipostitusi, mulle meeldib mood ning ka teisi inspireerida. Ise uusi look'e kokku panna on ülimalt põnev ning nende ülespildistamine jälle teistele motivatsiooniks ja inspiratsiooniks.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Minu otsus on juba algusest peale, et kui keegi tahab ülikiitvat postitust, siis ma ei luba kellelegi sellist postitust kirjutada, kuna seda ei ole võimalik teha. Ma tahan enne tootega tutvuda ning siis öelda, mis arvamust sealt tuleb. Ma ei tee blogi raha pärast, seega ei kaota ma selliseid tehinguid tagasilükates midagi.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Ma ei võta enam negatiivseid kommentaare endasse, sest ma naudin seda, mida ma teen ja ma tean, et see teeb mind õnnelikuks. Halba vastukaja tuleb sageli, ma ei mäletagi mis kõige hullem kommentaar on, kuna ma lasen neil mööda minna - negatiivsusest ei ole vaja kinni hoida.
Eks sellist korrektset negatiivset kriitikat ikka võtan kuulda aga lahmiv kriitika, ilma mingisuguse mõtteta, liigub küll kiirelt kaarega mööda.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma ei kirjutagi isiklikel teemadel, pean moe- ja elustiiliblogi. Eks mõned postitused vähe on, kuid interneti ei tasu kõike üles panna - ohtus ennekõike! Inimesed ei tohiks teada saada minu kodust aadressi jms, mis võib internetiavarustes leivida ja keegi saab seda halvasti ära kasutada. Ma leian, et teiste inimeste jaoks ei tasu kõike üles panna, kuid sotsiaalmeedia loob inimestest ideaalse kujutluspildi - seda tahan küll n-ö lõhkuda ja näidata, et ma olen täpselt samasugune nagu kõik teised noored.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Kahjuks ei ole enam kuna Google kustutas mingi aeg kõik pildid oma albumist. Ilmselt saaksin öelda, et võrreldes praegusega on areng märgatav.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.