Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
26. märts 2018, 18:00

PIDEVALT VÄSINUD? 13 asja, mis võivad seda põhjustada! (1)

Kevad alles algas, kuid sina tunned end juba mõnda aega väsinuna. Magad palju, aga ikka oled väsinud. Sa ei viitsi midagi teha ega kellegagi kohtuda - tahaks oma urgu pugeda ja lihtsalt energiat koguda. Aga ka see ei aita... Mida teha?

Portaal Mirror.co.uk toob välja 13 põhjust, miks sa end pidevalt väsinuna tunned. Lisaks jagab soovitusi, kuidas sellest väsimusest lõpuks võitu saada.

1. Sa ei tee piisavalt trenni

See võib tunduda kõige viimasema asjana, mida hetkel teha tahad, aga see võibki olla põhjus, miks end väsinuna tunned. Nädalas vähemalt kolmel päeval tuleks end liigutada 20 minutit. See peaks tagama, et kuus nädalat hiljem tunned end palju energilisemana. 

2. Sa ei maga piisavalt hästi

Pikk ja pidev uni on asendunud stressi tõttu lünkliku unega. Mine igal õhtul magama samal ajal. Ära kasuta enne nutitelefoni ega arvutit. Loo omale kindel rutiin, mida enne tudule minekut järgid. Soe vann, jook ja kerge lugemine, et siis teki alla pugeda?!

3. Sõltuvus kohvist viib energia

Me arvame, et kohvi annab energiat, kuid tegelikult hakkab aju mingil hetkel selle vastu hoopis võitlema, et seda stimuleerimist maha suruda. Tasuks vähem kohvi juua, kuid seda kogust tuleks vähehaaval vähendada. Joo täna tassike eilsest vähem!

4. Sul on rauapuudus

Vereproov aitab selgust tuua. Söögiga saab samuti end aidata. Abiks võivad olla rohelised köögiviljad, tailiha, kaunviljad, puuviljad ja C-vitamiini sisladavad tsitruseviljad.

5. Kehal on puudus olulistest B-vitamiinidest

Pruun riis, oder, kaer, kala, kalkun.

6. Sa ei joo piisavalt vett

7. Tarbid suhkrut liialt palju

8. Tarbid liialt vähe valku

9. Stress on liialt suur

Õpi lõõgastuma ja tundma ära hetki, mil kõik kipub su elus kokku jooksma.

10. Kilpnääre

Võibolla ei tööta su kilpnääre korralikult. Pöördu arsti poole.

11. Lülita end välja

Ei mingit arvutit, nutitelefoni, televiisorit ega raadiot.

12. Mediteerimine

Võta endale aega iga päev 12 minutit mediteerida.

13. Taimed tuppa 

Palju taimi igasse tuppa. Samuti tasuks tube palju õhutada, et kõik liigsed lõhnad välja pääseks.