Maria AvdjuškoFoto: Alar Truu
Inimesed
25. märts 2018, 12:47

Maria Avdjuško: üks režissöör tahtis, et elaksin paar päeva rotte ja tarakane täis korteris (16)

"Olen mänginud filmis, kus mu tegelasel oli reaalne protoüüp - psüühiliste häiretega naisterahvas, kes elas väga kummalises korteris, kus voodis madratsi sees elasid rotid ja tarakanid kukkusid, nagu vihm, laest alla. Režissöör ütles mulle täiesti süüdimatult: "Äkki sa elad mõned päevad seal."," meenutas Maria Avdjuško saates "Hommik Anuga".

Anu Välba uuris oma saatekülaliselt Soome režissööri Aku Louhimiest tabanud süüdistuste valguses - mees olla üht naisnäitlejat näkku löönud, et tolle põsed punetaksid ning sundinud naist sööma toitu, mille too oli äsja välja oksendanud -, kas Marial ka selliseid juhtumeid ette on tulnud.

Maria tunnistas, et on näitlejaid, kes sellist viisi oma rollidesse sisse elavad ja tema jaoks on see sümpaatne. "Ma tean Eestis paari, keda võib nimetada method-actor'iks, kes tõesti viivand end samm-sammult sellesse seisundisse ja elavad rolli teistmoodi sisse. See on väga sümpaatne minu jaoks." Rottide ja tarakanidega koos ööbimisest Maria siiski loobus. "Mul on allergia ebasanitaarsete tingimuste vastu ja ma ei nõustunud sellega. Siis ta soovis, et ma jääksin ka mitmeks ööks üksi metsa, aga ma ei saa - mind tabab tohutu paanika ja hirm. Ma tunnen ka, et mul ei ole seda vaja. On olemas kujutlusvõime. Ma ei usu, et ma tänu sellele paremini mängin," arvab Avdjuško. 

Maria meenutas veel ka seika ajast, kui ta oli veel väga noor näitlejanna. "Oli suhteliselt sügisene ilm ja pidin vees hullama Soome näitlejaga, keda ma veel polnud näinud, ja teesklema tohutut armunaudingut," meenutas ta. "Mul oli seljas ema helesinine trikoo ja kaldal seisis purupurjus režissöör. Siis toodi see Soome näitleja bussiga kohale - hästi paks mees, minu jaoks täiesti tundmatu. Ja see režissöör ütleb mulle: "Noh, amelege! See kõik oli nii kohutavalt piinlik ja õudne." Maria sõnas, et seda stseeni küll lõpuks filmis ei ole. "Režissöör kukkus pikali ja kustus sel hetkel."