Edgar SavisaarFoto: Robin Roots
Eesti uudised
23. märts 2018, 08:08

Tallinna uued juhid lammutavad tükkhaaval Savisaare linnriiki (36)

Tallinna endine linnapea Edgar Savisaar alustas Tallinnast „oma riigi” ehitamist aastaid tagasi, kuid valmis ei jõudnud - ta sai tööle linna oma korrakaitseüksuse mupo, linnakaupluse LiPo ja pealinna telekanali, aga pooleli jäi näiteks linna enda panga loomine.

Kõik nimetatud on praegugi olemas, kuid erinevalt laialt levinud vastupidisest arvamusest on praegune linnavalitsus hakanud neid järjepanu ringi korraldama.

Kõigist projektidest kahtlemata kõige kulukam ettevõtmine TTV pole aastate jooksul vaatajaarve eriti suurendanud, ehkki kanal levib kaabli kaudu üle Eesti. Pealinna opositsiooni jaoks on TTV alatine kaev, kust saaks millele tahes raha võtta, kui ainult kanal kinni pandaks.

Musta auguna pealinna maksumaksjate raha neelanud Tallinna Ühistupank toppas Edgar Savisaare ajal, sest finantstegevuseks ei õnnestunud luba saada kuid hiljuti otsustasid linnajuhid, et peaga vastu seina jooksmine lõpetatakse ja projektiga sellisel kujul enam edasi ei minda.

Ka mitu konkureeriva erakonna ministrit on märkinud, et nii suurel linnal on tõesti vaja oma volitustega korrapidamisüksust mupot.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes