Erki PärnojaFoto: Promomaterjal
Saund
21. märts 2018, 10:14

KUULA | Erki Pärnoja andis välja uue singli “Leva”

Väga spontaanselt, vaid paari päevaga sündinud ning salvestatud lugu “Leva” on mitmes mõttes märkimisväärne – seni ei ole Pärnoja oma nime alt laulu ja tekstiga muusikat avaldanud.

Erki ei ole ühelgi oma varasemal träkil mänginud peale kitarride, bassi ja süntesaatorite veel ka trumme ning teisi löökriistu. Lauljana kuuleb värskes loos Erki elukaaslase Anna Põldvee häält. 
 
Terve lugu on salvestatud üksi ühe õhtu jooksul. “See lugu tuli ootamatult. Mul oli üle pika aja vaba õhtu, mille veetsin juhtumisi stuudios ning ilmselt oli siis tekkinud soodne pinnas — vaba ruum uute mõtete tekkimiseks,” kirjeldab Erki singli sündi. “See lugu on ilmselt spontaanseim asi, mida oma senisel muusikuteel ette võtnud olen. Rootsikeelsed sõnad tulid ka justkui iseenesest ning Anna hääl seda koos minuga esitamas helises mu peas algusest peale. Kui leidsin õiged sõnad, mõistsin, et lugu on valmis. Sain aru, et vajalik on talletatud — energia ja sisu. Pean seda muusika juures kõige olulisemaks. Selle loo salvestamine ja loomine oli minu jaoks ülimalt vabastav ja teraapiline protsess," räägib muusik.

Sel nädalal annab Erki Pärnoja: Efterglow kolm kontserti – Viljandis, Tallinnas ja Tartus.