Foto: Martin Ahven
Sisuturundus
21. märts 2018, 09:20

Milline innovaatiline vahend kaitseb jalatseid ja kangaid, et nad püsiksid uuena?

Nii sügisel kui kevadel olen oma jalatsitega üsna hädas – lörts rikub neid ning iga paari kuu tagant ei raatsi ju uusi osta. Kingapoodidest võib leida küllalt igasuguseid kaitsevahendeid, aga pean tunnistama, et olen neis pigem pettunud. Kui nad üldse aitavad, siis väga ajutiselt. Pärast seda jäävad kappi vedelema.

GoGoNano Stay Dry tekstiili- ja nahakaitsevahendit soovitab mulle sõber, kellele ma kord oma muret kurdan. Selle plussiks pidavat olema unikaalne materjali süvastruktuuri mõjutav koostis, mis kaitseb esemeid määrdumise, märgumise ja pleekimise eest. Tänu nanokaitsele säilitavad esemed oma uue välimuse ning väheneb nii nende puhastamisele kuluv aeg kui ka sagedus ja puhastusvahendi kogus.

Kõigepealt tutvun GoGoNano Stay Dry kodulehel oleva videoga – lihtsalt pihustad spreid peale, lased kuivada 24 tundi ja siis ei hakka vesi külge. Tundub olevat üsnagi imetoode ja pean tunnistama, et imedesse ma väga ei usu.

Vahend ise on aga hea suurusega purgis, nii et seda on lihtne kätte haarata. Esimeseks plussiks minu silmis saab see, et ta ei lõhna ebameeldivalt. Enamik varasemalt proovitud jalatsite kaitsespreidest lõhnavad nagu putukamürk ning seda ei peleta tihtipeale minema ka parfüümi peale lastes. GoGoNano lõhn on delikaatselt minimaalne. Sprei ise läbipaistev.

Kannan väikese koguse kingadele ning umbes poole tunni pärast on nad kuivad. Täielik kuivamine võtab aga aega ööpäeva. Mõne aja pärast pole absoluutselt aru saada, et mingi muutus oleks toimunud. Vähemalt silmaga ei näe. Kui midagi üldse, siis on minu tumedate kingade värv muutunud veidi äkilisemaks ja sügavamaks.  

Kuna väljas on parajalt lörtsine, siis on mul ideaalne võimalus proovida, kui hästi toode ikkagi toimis. Ja päriselt ka – see on vist esimene kord, kui miski on selline nagu videos näidatud. Kui tavaliselt kirjeldatakse taolisi vahendeid kui veekindlaid, siis siinkohal oleks hoopis õige öelda, et see on vett hülgav. Selles mõttes, et nendega võib hüpata küll porilompi (mida ma puhtalt huvi pärast ka teen), aga vesi ei hakka külge. Lisaks veele hülgab vahend ka muid orgaanilisi aineid nagu õli, ketsup, muld vms. Kui midagi pinnale jääb, siis on seda äärmiselt lihtne lihtsalt veega maha pesta või majapidamispaberiga puhtaks teha.

Kui üldse mingit paralleeli tõmmata, siis mulle meenutas see situatsiooni, kui käed on saanud õliseks ja püüad neid pesta. Väidetavalt moodustab toode alusmaterjaliga keemilise ja füüsilise sideme ning on ühtlasi auru läbilaskev.

GoGoNano aerosooli koostis on loodussõbralikum võrreldes teiste sarnaste toodetega ning seda kasutades väheneb märkimisväärselt puhastamiseks vajaminev vee ja keemia hulk. Samuti hoiab see loodust ja võitleb ületarbimise vastu – kuna esemed püsivad kauem uueväärsetena, kaob vajadus soetada uus asi. Tänapäeva maailmas on tarbimine ületanud niikuinii kõik piirid ja prügi hulk kasvanud just odavate ja ebakvaliteetsete esemete soetamise tõttu.

Foto: Martin Ahven

Vahend on aktiivne kuni 18 kuud, kuid intensiivsel kasutamisel tuleks seda peale pihustada iga nelja-viie kuu tagant. Minu jaoks on see imehea, sest kui peaksin kingadele liiga tihti seda peale kandma, siis loobuksin õige pea.

GoGoNano Stay Dry tooted sobivad lisaks jalatsitele (kingadele ja tossudele) ka nii tekstiili kui ka nahaga (näiteks mööbel). Suvi on tulemas ja see on ideaalne võimalus, kuidas kaitsta aiamööblit meie heitliku ilma eest. Pealegi on see tõeliselt soodne variant!

Tekkis huvi? Vaata täpsemalt SIIT!