Foto: Pixabay
Suhted
14. märts 2018, 11:45

MIDAGI MEESTELE: vaata, millist ägedat tähtpäeva täna peale emakeelepäeva veel tähistada saab (1)

„Mehel on õnneks vaja kolme asja – suuseksi, võileiba ja vaikust,“ on öelnud kodumaine meeste ja mehelikkuse uurija Jesper Parve. Kaks kolmandikku sellest mõttest läks käibesse juba aastal 2002, kui ühes raadiosaates kõlas üleskutse tähistada 14. märtsil „steigi- ja suuseksipäeva“.

„Steak and Blowjob Day“ või „Stake and Knobber Day“ (knobber – imemine) sündis Wikipedia andmetel meeste vastureaktsioonina valentinipäevale – mil naised teadupärast ootavad meestelt lilli, kaarte ja südamekujulisi kommikarpe. Ametlikuks pole seda tähtpäeva mõistetavatel põhjustel tehtud, kuid idee levib elavalt internetis, eriti meemide kujul. Naised peaksid idee kohaselt 14. märtsil küpsetama meestele veisefileed ja sooritama fellatio’t.  

Arvatavalt käis selle tähtpäeva idee 2002. aastal otse-eetris välja Bostoni raadiosaatejuht Tom Birdsey.

Leidub ka neid, kelle arvates peaks steigi ja suuseksi päeva tähistama 14. märtsi asemel hoopis 20. märtsil – üheks põhjuseks see, et kui Eestimaal on täna emakeelepäev, siis mitmel pool maailmas peetakse 14. märtsi ka matemaatilise konstandi π (Pii - 3,14 jne) päevaks.

Briti tabloid Metro on soovitanud millalgi pärast 14. märtsi tähistada ka steigi- ja suuseksipäeva naiste ekvivalenti: „Chicken and Licking Day’d“ ehk kana- ja limpsimispäeva.

Inglise keele oskajad saavad tänase väga meheliku tähtpäeva kohta pikemalt lugeda Wikipediast.

Aga lõpetuseks olgu igaks juhuks välja toodud ka üks retsept