Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
22. veebruar 2018, 21:28

"Litside" staar Liisu Krass: kooliajal mängisime tihti litse, kes olid pigem õnnetute elusaatustega sundolukorras vaevlevad põhjakihi naised

Naisteleht uuris ajaloolise sarja «Litsid» näitlejatelt, kuidas nad sarja sattusid ning kuivõrd nad proua Kuke lõbutüdrukutega tegelikult sarnanevad.

Liisu Krass (29)

sarjas Vivian

Näitleja

Sattusin sarja nii, et ...

... olin veel Viljandis näitlemistudeng, kui mind casting’ule kutsuti. Raamatut olin lugenud ja teadsin juba siis, et tahan sarjas kaasa teha. Mart Sander nägi Viviani blondiinina, aga casting’u aegu olin brünett ... Olen Viviani rolli üle õnnelik ja juuste blondeerimine oli kokkuvõttes õige otsus.

Mind ennast on rollis ...

... sel määral, et Vivian on kunsti­huviline, tema kaudu sain taaselustada oma kire kunsti vastu. Seriaalis joonistab küll Vivian, aga mina jätkasin tema piltidega tihti ka pärast võtet. Seega on temas ka minu kunstilembust ja vastupidi.

Võtetel oli kõige raskem …

... mängida väga sooja suvepäeva, aga eelmise aasta juunis sellist ilma ei olnud. Meil ei jäänud muud üle, kui teeselda mõnusat sooja olemist umbes kaheksakraadise ilmaga. Olime poolalasti, huuled sinised ja hambad plagisesid. Oli piinarikas, aga kuna kannatasid kõik, siis ühel hetkel lihtsalt naersime enda ja olukorra üle.

Võtteperiood pani mõtisklema ...

… kuidas kooliajal mängisime tihti litse, kes olid pigem õnnetute elusaatustega sundolukorras vaevlevad põhjakihi naised. Seega olin juba harjunud suhestuma naistega, kes on sunnitud oma keha müüma. Näitleja peab oma rollile n-ö advokaat olema, seepärast mõistan neid valikuid. Võtteperiood lisas sellesse paletti kõige kirkama tooni – proua Kuke härrastemaja on lõbumajade koorekihtide koorekiht. Võtteperiood viis mõttele, et oma naiselikkuse ja ilu müümine kõrgklassile võis tõesti olla lausa uhkuse asi.

Pelgasin kõige rohkem ...

... et ma ei taju, kui «suurelt» on kaamera jaoks suurelt. Ma polnud varem ühtegi nii pikka ega põhjalikku teletööd teinud, olin just teatrikooli lõpetamas ja keskendunud laval mängimisele.

Sarja tasub vaadata, sest ...

... selle kaudu saad osa ühest määravast ja emotsiooniküllasest ajahetkest meie ajaloos.

Teiste «Litsid» näitlejate lugusid uudista värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse