Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
19. veebruar 2018, 20:05

Mis aitaks rahulikult uinuda? (2)

Igaühel tuleb ette päevi, kui peas keerlevad mõtted möödunud päevast jauinuda ei saa. Aeg-ajalt võib seda juhtuda ning siis on hea appi võtta allolevad soovitused.

* Koosta nimekiri mõttetutest asjadest. Selleks, et saaksid uinuda, peaksid olema rahulik. Seepärast püüa mõelda ennekõike sellele, mis sind muretsema ei pane. Tee näiteks enne magamajäämist nimekiri mõttetutest asjadest oma elus, soovitab CNN.

* Püüa ärkvel olla. Kõige kindlam viis voodis väherda on iga hinna eest uinuda püüdes. Kui sa aga keskendud ärkvel olemisele, jääd tõenäoliselt hoopis uniseks.

* Tõuse hoopis üles. Kui sa oled voodis paarkümmend minutit rähelnud, tõuse hoopis üles. Mine pane teises toas kuskile paberile kirja kõik mõtted, mis sind ärkvel hoiavad ja lõpeta see nimekiri sõnadega, et "See kõik võib homseni oodata". Siis katseta magamaminekut uuesti.

* Käi ennelõunal jalutamas. Kui unehäired on püsivad, siis püüa käia igal ennelõunal päikese käes jalutamas. See ergutab su sisemise kella paremini tööle ning selle tulemusel saad ehk paremini õhtul uinuda.