Mitmesugust

LUGEJA MUREKIRI: elu higihaisu sees – miks me end ei pese? (219)

LISA KOMMENTAAR

et siis21. veebruar 2018, 11:32
Vaadake Tartus müügil olevaid kortereid, siis mõelge pesemisele. Aastal 2018 on kortermajades ühis kuivkäimlad. Paljudes korterites puudub üldse mingigi pesemise võimalus. Selle asja ühisnimetaja on vaesus-saamatus.
aga ise21. veebruar 2018, 07:03
Olen kindel, et vähemalt pooled nendest peenetest kommenteerijatest haisevad ise higi, küüslaugu või parfüümi järele.
Ei saa aru jah 18. veebruar 2018, 11:58
Miks ennast ei pesta ja higistamise vastaseid vahendeid ei kasutata. On ka olemas leebemad ökotooted, kui tavalisi ei talu. Teine jube haisemise viis on see, kui pesuvahend paneb riided ilge keemia järgi nädalateks haisema! No kasuta parfüümi, mitte ära haise odava pesuvahendi järgi. Pealegi on sellised haisvad tooted mürgised, mitte lõhn vaid selle lõhna kinnitid. Aga eks haisemine peegeldab meie ühiskonnas levivat hoolimatust, nii enda, kui teiste suhtes. Matslikkus, ei muud.
kõik sõltub suhtumisest17. veebruar 2018, 19:39
kas just higi lõhn polnud üks põhilisi (feromoonide levitajaid), mille põhjal endale kaaslast valitakse - tahate külmunud liha, saategi ;)
Nojah17. veebruar 2018, 17:02
Lugu järgmine: Juhtub tundras lennuõnnetus ja Tšuktsil õnnestub stjuuardess päästa. Viib kaunitari oma tšummi, tohterdab - noorte inimeste asi ja lähevad peagi külavanema juurde, et see neid abiellu loitsiks. Paari nädala pärast tšuks külanõia juures tagasi ja nõuab lahutust. Nõid seletama, et
abieluloits on püha ja seda kergelt ei tühista. Mis põhjuseks? Tšuks siis seletab, et ei saa nii musta naisega elada. Nõid??? Vaat minu ema oli puhas inimene, seletab tšuks. Pesi ennast igal aastal ühe korra. Siis kui tundrajõgi jääst vaba oli. Oli väga puhas. See naine aga peseb ennast kaks korda päevas! Nõuab hommikul ja õhtul pesuvett. Nii must on tema, et peab ennast kogu aeg pesema!
nojaa17. veebruar 2018, 12:18
Kahjuks mõni inimene tohutult higistab, pese end palju tahad. Õnneks on olemas antiperspirant deodorandid, mis on väga head (ainult et sisaldavad alumiiniumi, need peaks kindlasti õhtul maha pesema ja mitte määrima nahale peale raseerimist). Välismaal tehakse ka spetsiaalseid operatsioone ja süstitakse higinäärmete kinnisurumiseks. Mõnel inimesel higistavad isegi käed. Olen 2 sellise inimesega kokku puutunud, kätt andes paneks justkui märja käe sulle pihku.
naine17. veebruar 2018, 10:33
isiklikus autos õnneks värske ja mõnud olemine,kuid kui otsustan harva vanalinna teinekord
trolliga sõita (mis ratsionaalsem otsus),siis eriti soojal ajal on mul vahel süda pahaks läinud.
Olen tundnud tihti toidupoodide töötajatel vägagi halba higilehka ja see mõjub üsna halvast,
kuna sel hetkel läheb söögiisu ära ja ka osta keerulisem toitu,häirib.
Mirka17. veebruar 2018, 08:19
Jutt jumala õige.Ka minul läks üks teatrietendus aiataha,kõrvale tuli istuma noormees,kohutava higihaisuga.Hoidsin hinge kinni ja kartsin,millal ta end liigutab.Kuna tema ees istusid talle tuttavad,siis seda ka juhtus.Peale seda ostan kõik teatripiletid rea otsakohad.See on toiminud. Vett ja seepi peaks ikka jätkuma.
lugeja5317. veebruar 2018, 06:46
Mõni aasta tagasi,kui oli vajadust minna kohalikku koosa osavalda ,kui ukse avasin lõi ninna eemaletõukav higihais.Laua taga istus tähtsust täis näoga sekretär,kes lausa haises higist.Kampsun mida noor inimene kandis ,oli vist ainus riideese.
öääk17. veebruar 2018, 02:40
Häirivad on nii kehale ladestunud inimese enda haisvad ekskremendid kui ka sinna piserdatud lõhnaained või pesuvahendi lõhn.
Mõlemad ajavad iiveldama.
Peeter17. veebruar 2018, 02:23
Ok higihais higihaisuks aga see kui tehakse kodus süüa (praetakse liha, kala) ja siis väliriided on kas seljas või pliita kõrval nagis. Vot see kuradi lebra ja rasvahais mis riietele külge jääb, ajab ikka tõsiselt iiveldama. Mul tuleb rops kurku, ma lihtsalt ei saa.
Hoiame Eesti loodust!16. veebruar 2018, 23:38
Õnneks on Eesti veel selline piirkond, kus ikkagi on veel puhast vett.
Ja ega see räpasuse probleem pole higihaisus. Tihtilugu on asi riietes, mida ei puhastata.
Näiteks pintsakud, jakid, joped. Nende käeaugukohtadesse imbub lübi pluusi ka inimese kehast higihais. Üleüldine puhtusepidamine on siinjuures tähtis.
Aadu16. veebruar 2018, 23:14
Kus viga näed siis aita. Enamus vanadest nn. haisukottidest vajavad abi. Sellised võiks kokku koguda ja vajadusel paigutada vastavatesse hooldeasutustesse. Sinna suunatud papp oleks üsna mõistlik.
Kissa17. veebruar 2018, 13:33
Aadule - Esiteks peab inimene ennast pesema, teiseks peab ta oma riideid ka puhastama. Siin ei ole jutt vanadest inimestest vaid elujõus noortest! Teine äärmus algab kevadel, kui terve pudel lõhnavett endale peale kallatakse. Ja ka see lause ei puuduta vanu ...
mina ei haise .16. veebruar 2018, 23:13
kaks korda aastas vahetan voodipesu ..
nii 17. veebruar 2018, 13:20
tihti ? raiskamine ju
ma 16. veebruar 2018, 16:19
Noojah16. veebruar 2018, 13:22
Ega see jama enne ei lõpe, kui ükskord hakatakse rääkima valgulise toidu liigtarbimise ohtlikusest.
Arvan16. veebruar 2018, 13:20
et loo autor tüüpiline pirtsutaja ja esteet.
Arvan ka16. veebruar 2018, 14:13
Elage oma mustuse ja lehkadega kui see teile meeldib, aga ärge solvake siin inimesi, kes puhtusest hoolivad.
Naine 3016. veebruar 2018, 13:14
Tegemist EI OLE pastakast imetud probleemiga.
Käisin eelmisel nädalal massööri juures, vedelen siis seal mõnusasti kõhuli, pea massaažilaua august läbi ja tunnen kohutavat juustuhaisu. Massööri sokid või jalad lihtsalt nii jubedalt haisesid, et olin sunnitud hinge kinni hoidma. Kaalusin terve seansi aja, kas teavitan massööri või mitte, kuid jätsin asja enda teada ja informeerisin hiljem administraatorit, et selline inintsident aset leidis ja palusin inimesega vestelda...
Käin nädalas ise ca 4 korda trennis, see mis ma näen, on masendav. Tüdrukud tulevad trennist, jope selga, jalatsid vahetusse ja minema (pesemata, riideid vahetamata). Jah, ma saan aru, kui elad ligidal ja tahad koju pesema minna, aga kas sa siis iga jumala kord pesed ka selle jope, mille sa enda higise keha ja haisvate riiete peale lükkasid? See kupatus ju haiseb, järgmine kord paned selle sama jope peoriiete peale?!?! Peale trenni, kehalise kasvatuse tundi pesemine on VÄGA SUUR probleem. Naine või ema, kes sa lähed pesemata trennist minema, mis eeskuju sa oma lapsele annad? Kust tema teab, et peale füüsilist aktiivsust peab pesema, et haisemine ei ole normaalne?
Oh...16. veebruar 2018, 11:45
...kohutav!!!!Ma olen nii tundlik sellisele higilõhnale,et lausa ajab öökima.Eriti mõne inimese spetsiifiline lõhn.Aga mis teha???Muidugi ka see uurinihais inimestel.Jälle kohutav.Poes sure kas või maha sellisete haisude kätte.Mis väljapääs peaks ka olema?Me ju ei ütle kõigile,et sa haised ja mine pesema.
16. veebruar 2018, 12:17
Sure maha või siis telli internetist kaup koju.
EV 100: ei higihaisule ! 16. veebruar 2018, 10:48
Kirjutise autor osutab õigele probleemile. Tegelikult on haisupommid alati olemas olnud. Mingil ajal tendents nagu vähenes, kuid nüüd on taas välja ilmunud. Vaja on pesta nii ennast kui ka riideid. Deodoranti pesemata kaenlaalustele ei panda. Sama pluusi/kampsunit mitu päeva järgemööda ei kanta. Või kui siiski, siis peaks pluusi/kampsuni alla panema t-särgi, mida igapäevaselt vahetatakse. Higistanud kaenlaalused tukeb pluusidel /kampsunitel, kleitidel eraldi seebiga puhtaks pesta enne masinasse panekut. See on muidugi õudne, et meil on veel majapidamisi, kus puudub kanalisatsioon ja voolav vesi. See peaks olema küll kuidagi riigi poolt toetatud, et meil selline nähtus 21.sajandi Eestis kaotada. Inimestel pole sellist raha, et kanalisatsioon kohale tuua. Kui ikka tänavate kaupa pole kanalisatsioonivõrgustikku toodud, siis, kuidas inimesed saavad enda kodusid kaasaegseks muuta ? Ent haisuprobleem pole seotud kraanivee puudumisega. Vastupidi, kitsastes tingimusted elavad inimesed teevad kõik selleks, et keegi ei saaks neile näpuga näidata. Higipommid tulevad siiski mugavusest.
16. veebruar 2018, 12:23
Tunnistagem, et haisupommid on sotsiaalne probleem, vastavae terviseprobleemidega inimestega peaks tegelema sotsiaalsüsteem. Kui ei saa kanalisatsiooni igale poole tuua siis selvepesulate tegemine ei tohiks nii keeruline olla.
E.18. veebruar 2018, 23:57
Ma ütleks, et see probleem pole mitte niivõrd sotsiaalne, kui mentaalne. Ma töötasin mõni aeg tagasi ametis, kus tuli teha füüsilist tööd. Kõik haisesid töö ajal higi järgi. Peale tööd oli võimalus käia dushi all- mina olin ainuke, kes meie kollektiivist käis. Ülemused käisid ka. Teised töötajad ei saanud aru, miks nad end pesema peavad, kui kodus saab ju ka pesta. Ma siis ühele naisele seletasin, et esiteks on rõve bussis haiseda, teiseks peaks siis ju selle jope ka ära pesema, mis täna seljas on- ei pane ju homme sama jopet selga, mul pole neid ka kümnete kaupa. Ega ta aru ei saanud. Aastaid tagasi olen ma hommikul bussiga tööle sõites korra peale ühte peatust maha hüpanud, ei kannatanud inimeste pesematuse haisu välja. Oli võimalus kohe marsruuttakso peale ümber istuda. Kusjuures tegemist oli magalarajoonis bussi peale tulnud inimestega, kel oli kodus soe vesi kraanis olemas.
mujal 16. veebruar 2018, 12:47
juba puhta vee puudumise probleemid, aga mingi egoist soovitab kõik maha lasta koos pesemisega. Praegu on kapitalism ja vesi kallis jne. Harju ära või sure välja.
Mari16. veebruar 2018, 14:06
Paraku tuleb väga palju "haisupomme" kõigi mugavustega elamistest.
Ilma veevärgi ja kanalisatsioonita elamistest võib tulla kordi puhtam inimene.
Lihtviisiline laiskus ja ükskõiksus, ise harjub ära, mida teised tunnevad, pole oluline
kurat17. veebruar 2018, 07:20
Vett tuleb kokku hoida, ei jõua maksta, et end korralikult kasida. Proovi iga päev duššik all käia kli kant maksab 3,25 ja kanalisatsioon 4,75 ja inimesi peres 5
Mõmmik16. veebruar 2018, 09:36
Ehki "lugejakiri" paistab ilmselgelt pastakast imetud üllitisena on masendav näha, kui suur on nende kommenteerijate osakaal, kes räpasust ja pesematust õigustama kukkuvad . Kes lugeda oskab peaks ka aru saama, et artiklis ei räägita tööpäeva lõpus poejärjekorras seisvatest "töömeestest". Neid inimesi on ikka väga vähe, kes kaks päeva järjest sama aluspesu kanda saavad, ilma et see see kaaskodanikele ebameeldiva lõhna-leha buketi näol märkamata jääks.
Tüki seepi ja 5 l vett suudab küll iga enesest lugupidav inimene leida.
16. veebruar 2018, 12:26
Kõik inimesed ei pea enam enesest lugu peale sellise hundiühiskonna hakklihamasinat, see on reaalsus, mida sina eitad, aga mis ometi on.
eeh16. veebruar 2018, 13:29
Kui inimese toit ainult valgust koosnebki, ei aita pesemine ka. Haiseb ja väga hullult.
caff16. veebruar 2018, 08:17
ei vaidle, et mõned tüübid transpordis ja järtsus vahel tõesti...ee... lõhnavad, aga no et nii palju.... huvitav, et teil kõigil paistab päris koera nina olevat... Olete ikka päris kindlad, et see ülitundlikkus mingi pideva ja liigse puhastava keemia sees elamise tagajärg pole ja muidu tervislik on?
16. veebruar 2018, 12:31
Mul on ka hea nina, aga ei leia, et haisukotte oleks kuidagi palju enam. Pidamatusega inimesi võib olla rohkem kui varem kasvõi ühiskonna kiire vananemisega kaasnevate spetsiifiliste probleemisede tõttu ja suutmatuse tõttu oma tervise eest piisavalt hoolt kanda. Samas ei õigusta ma selliste inimeste veel enam marginaliseerimist, nad on niigi väljatõugatud.
mul ka16. veebruar 2018, 12:50
on hea haistmismeel, lapsena ei suutnud kulinaaria poodi minna, koha hakkasin oksele, piima haisu ei kannata, aga niisugust probleemi, nagu artiklis, küll pole märganud.
loju16. veebruar 2018, 07:51
Kõik need nn lugejakirjad on väljamõeldised, et rahvast rohkem kommenteerima panna. Kas Teie kirjutaksite oma higihaisust Õhtulehe toimetusele?!? Järgmine "lugejakiri" on "mul tutt sügeleb, mida teha"
16. veebruar 2018, 12:34
need nn kirjad on mõeldud inimeste meelsuse kontrollimiseks. Eesmärk on vaikselt nõrgemad ära koristada. USA-s on juba karistatav kodututele toidu andmine.
Vana karu15. veebruar 2018, 23:09
Rõve on naiste pesematuse ja rohke deodorandi kooslus, see omapärane lebra. Kui enese eest hoolitsetakse, pole parfüüme vajagi, parim on puhtuse lõhn.
15. veebruar 2018, 21:32
Tõeliselt saad ennast puhtana hoida, kui vähemalt korra nädalas käid saunas, võtatad leili, vihtled, higistad, pesed ja talvel käid jääaugus. Seda puhtam ja tervem oled. Nädala üle jäänud päevad võib vannitoaga leppida.
Mall15. veebruar 2018, 21:30
S.Rannamaa raamatus on väga kenasti öeldud "puhtus on inimväärikuse esimene nõue"
on15. veebruar 2018, 22:02
puhtus üks asi ja higi lõhn või hais kuidas keegi võtab, hoopis muud...keha kaitsesüsteemi kuulub higinäärmete eritis ja paratamatult on sel kellegi ninale võõrastavalt häiriv nn.ving, nt.on mu enda naisel ka selline nina, et kui hommikul panen uue t-särgi peale pesu selga ja päeval teen tööd ja higistan kas või natuke, siis tema tulles koju ütleb alati- vaheta särk ära...mis asja, iga poole päeva järel särki vahetada, kes neid jõuab siis õmmelda niipalju...kaasajal on käibel ka selline mõtteviis, et pesta tuleb harvem , siis oled tervem, sest nahapealsed rakud kaitsevad su keha välississetungijate eest, nii on.
16. veebruar 2018, 12:47
Tõmbad kristalldeodorandiga märjad kaenlaalused jm strateegilised kohad üle siis vähemalt ei haise nii hullult. Aga nõukaaegset inimväärikust Eesti Vabariigis lihtsalt ei ole ja siin ei kehti ka inimõigused, kuna vastav peatükk EL sotsiaalhartast on ratifitseerimata.
Kats15. veebruar 2018, 21:22
Aga mõelge. Kõigil pole ju kohta kus pesta. Tartus ju nt ainult üks saun. Mis me siis tahame saada.
urr18. veebruar 2018, 19:28
Iga linnaosa päevakeskuses saab ennast ja oma riideid sümboolse hinna eest pesta
E.19. veebruar 2018, 00:02
Tartus on saunu siiski tunduvalt rohkem, kui üks. Avalik linnasaun on jah üksainus, ent peale selle on erinevate spordiklubide saunad. Ja näiteks Auras käivad isegi pensionärid odava basseinipiletiga regulaarselt saunas. Bassein ja saun kaks ühes.
15. veebruar 2018, 20:36
Aga mõned on end nii sibulat ja küüslauku täis sõõnud. Haisevad jubedalt . Samuti nende suitsetajate riided hommikul bussis on ju nii suitsust läbi imbunud, koos nende pigise hingeõhuga.
Moderaator korjas ära. 15. veebruar 2018, 20:28
Ei tohi ülitundlikkusest kirjutada ega näiteid tuua. Isegi mitte korrektses sõnastuses.
!!!15. veebruar 2018, 20:26
Ülitundlik ja peps nina on omanikule nuhtluseks. Olen ise kunagi ühte sellist tundnud. töötsaime ühes ruumis. Pooltosinat inimest. Kuigi olen enda teada päris tavaline normaalne inimene ning käin igal õhtul vannis, oli tol pepsil daamil kogu aeg tundlik nina krimpsus, Aga et lõuna ajal tellida endale asutuse sööklast mingi sibulaid sisaldav salat või toit - see ei tulnud kõne allagi. Sest siis oli kisa taevani.
Kus 16. veebruar 2018, 09:45
nüüd looduskaitse, igal öhtul vannis käija on ikka jube laristamine, teistel inimestel mönes paigas pole joogivett. Duschi all käimine oleks säästlikum variant.
E.19. veebruar 2018, 00:04
No kui Sa käisid õhtul vannis ja hommikul jätsid dushi alla minemata, siis selge see, et haisesid . Mõned inimesed arvavad, et kui nad end õhtul pesevad, siis hommikul pole vaja.
naine15. veebruar 2018, 19:55
Ma leian,et kirja kirjutaja on lihtsalt omaarust liiga friik,või on tal ÜLI arenenud haistmismeel, nagu urukoeral
Ka naine16. veebruar 2018, 09:08
Ma leian jàlle, et ühtki probleemi ei tohi ausalt välja tuua, hakatakse kohe suisa mõnitama. Inimene ei pea taluma haisvaid kaaslasi, vaid need, kes haisevad, peavad oma hügieeni järgima. Me ei ela koopas.
16. veebruar 2018, 12:50
See ei ole ju kuidagi aus väljatoomine, see on sildistamine ja viha õhutamine.
Järelikult16. veebruar 2018, 14:10
tundsid end puudutatuna ja sildistad siin puhtusest lugupidavaid inimesi. Hämmastav tõesti nagu ühes kommentaaris mainiti, kui paljud kaitsevad räpasust ja pesematust???
kurat17. veebruar 2018, 07:25
Koopas ei haise niikuini,i seal kogu aeg väske õhk.
ökul15. veebruar 2018, 19:23
Mina pesengi vaid kaks korda aastas - jõulude ja jaanipäeva paiku, muidu kulub nahk maha. Ja ülejäänud ajal - vihm peseb ja tuul kammib.
tark tegu15. veebruar 2018, 20:14
hakkan ka samamoodi ennast harima. Miuke kokkuhoid !
!!!15. veebruar 2018, 20:34
Kastiilia kuninganna Isabella olevat end kogu elu jooksul vaid kahel korral vannitanud. Üks neist oli tema pulmadega seoses, enne pulmaööd.
XVI sajandi puhtaimaks valitsejaks peeti Inglise kuningannat Elizabeth Esimest. Kes pesi ja vannitas end lausa IGAL KUUL! Seega 12 korda igal aastal, mis oli tollal ennekuumatu.
16. veebruar 2018, 12:51
Inuitid määrivad ka ennast hülgerasvaga, mitte ei roni iga päev jääauku.
Reede15. veebruar 2018, 19:17
Inimestel puudub igasugune harjuus ja oskus ennast pesta. Lastele ei õpetata, et lihtsalt voolava vee all seismisest ei piisa ning mõni kehaosa vajab ka seepi. Lapsed ei pese pead, kõrvu, peput, ega nokut. Käsi ega hambaid ei pesta kuigi sageli...kui just meelde ei tuleta.
Jutt haisevatest täiskasvanutest vastab tõele ning kogu hügieeni alus on ikkagi koduses kasvatuses ja õpetamises.
Samas on muidugi meil "normaalne", et inimestel ei ole 21 sajandil kodudes voolavat vett ega kanalisatsiooni. Kaevust külma vett ämbriga tuues eriti pesemise isu peale ei tule... ei lastel ega täiskasvanutel. Seega sõltuvad pesemisharjumused ja kodustest oludest.
mari15. veebruar 2018, 20:24
ise haises heeringa järele
Jajah, nokut-nokut, muust sa ei mõtle16. veebruar 2018, 00:42
Naised ja tütarlapsed aga ei pese tihtilugu oma pissut ka.
Vigala Sassi vanasõna15. veebruar 2018, 18:56
Pesta on tarvis ,mitte tuulutada!
Teatris hoopis15. veebruar 2018, 18:55
Nii paks deodorandi hais et tõstab tooli pealt lae alla
Täpselt15. veebruar 2018, 19:36
Isegi lavalt tulev suitsuhais( näitleja suitsetas laval) on sadu kordi meeldivam kui mõne teatrikülastaja imalt rõve parfüümipilv. Usun, et kannataksin ka higihaisu välja , aga suures koguses rõve lõhnaõli lõhn viib küll hingest kinni ja tekitab isegi väikese paanikahoo.
Kahjuks jah olen väga lõhnatundlik .
nöus16. veebruar 2018, 09:53
avalikel üritustel tihti on selline deo- vöi löhnaöli duft, et ajab köhima. Ma ise loobusin deodorandist juba aastakümne jagu tagasi, tundsin, et sellega higistan märgatavalt enam, kui ilma. Seep ja vesi ajavad suurepäraselt asja ära, pole vaja duftitada. Pealegi need deodorandid suures osas keemiat täis (alumiiniumi osakesi jne.) Pole vaja seda Mendelejevi tabelit endale peale määrida)
pilleka15. veebruar 2018, 17:43
aga teatris ju haisevadki kõik ja see et keegi seal natuke vähem haiseb või lihtsalt ei tunne oma haisu ei tee temast paremat inimest!
jep15. veebruar 2018, 18:56
Pidin isegi ükskord 2. vaatust lisatoolilt vaatama, sest minu ees istus vänge juukseõli või lõhnaõli haisuga noormees. Anna või otsad, teatrit selle haisu sees vaadata ei suutnudki. Nüüd ostan alati pileti rea äärele, et vajadusel minema minna.
:)15. veebruar 2018, 19:31
nojah16. veebruar 2018, 09:30
vaadake siis telelavastusi
Kaif15. veebruar 2018, 17:23
Kõige vastikum15. veebruar 2018, 17:20
Mõni kasutab aegunud parfüümi
15. veebruar 2018, 17:04
To Kuuuurija. Sama kogemus ja mitte üks kord.
Kuuuurija15. veebruar 2018, 16:36
Mul on teatris korduvalt tekkinud lämbumistunne mõne oma arvates peene daami vängest parfüümist.
15. veebruar 2018, 17:06
Kõik on peal ainult tehis ja keemia, ei naturaalset lõhna ei kusagil!
hiireke15. veebruar 2018, 16:30
ei te jah ma käin iga päev kaks korda dušši all nii hommikul kui õhtul enne magama minekut, ma ei sa ka aru kuidas nii saab. Iga päev tuleb ju riideid vahetada kui higistad ei pane ju musta pluusi järgmine päev jälle selga. see peaks ju elementaarne olema.
Ülemaailmne kliimasoojenemine15. veebruar 2018, 16:24
Ats, Tudivere.15. veebruar 2018, 16:15
Korra ikka pesen. vana aasta õhtul alati.
ABIPOLITSEINIK.15. veebruar 2018, 16:11
kommentaar puudub, sest moderaator paneb näkku.
äkki hoopis15. veebruar 2018, 20:59
sinu ametivendadest abipolitseinikud panevad sulle näkku.L.O.L
Tubli! Andsin ka sulle17. veebruar 2018, 12:21
plussi. Väga kõva ja kasulik kommentaar sul!
,,A,,15. veebruar 2018, 16:00
Täielikult kümnesse! See on täpselt elust enesest. Ja mingil põhjusel ei pese end isegi väga paljud noored naised!?
ja15. veebruar 2018, 16:06
eriti hull on toidupoes, kui teenindajad haisevad (Selveris, Maximas)
Ma mäletan oli kunagi Tartus raekoja ees parfümeeria pood Eeva.15. veebruar 2018, 22:01
Sisenedes poodi lõi higihais näkku ja siis letile lähenedes lõi hinge kinni noore müüjanna higihais , igatahes poe parfüümi lõhn jäi varju ... väkkk
odav riie16. veebruar 2018, 09:54
Proovi ise 12h kassas tööd vihtuda odav nafta fliis seljas... See kes sellises koosluses higistama ei hakka peab ikka imeinimene olema. Rääkimata sellest, et tööriiete varu praktiliselt puudub ja mitu 12h tööpäeva jutti tehes pole neid võimalik vahepeal pesta.
16. veebruar 2018, 12:57
kristalldeodorant ei lase haisubakteritel haisutada, 48h spordikat otsa ja katsu sa higistada.
öök15. veebruar 2018, 16:17
Kõik kohad heeringa haisu täis.
Mhm15. veebruar 2018, 15:58
Karu ka ei pese ennast ja vaadake kui suur ja tugev ta on! :)
irw15. veebruar 2018, 16:37
Laisk peseb, virgad kratsivad.
15. veebruar 2018, 19:55
Virk peseb ja laisad kratsivad - ära moonuta vanasõna
Täpselt!17. veebruar 2018, 12:19
Sellepärast ongi nii suur ja tugev.
Anti15. veebruar 2018, 15:52
Jah, haisvaid inimesi on küll. Samuti on ebameeldivad halva suulõhnaga inimesed. Tülgastav on ka minna spordikeskuses sauna kui mõni pole enne dušši all oma haivaid jalgu pesnud. "Juustuhais" leiliruumis on kohutav nähtus.
16. veebruar 2018, 12:58
On, aga mitte nii massiliselt, kui siin mõned ette kujutavad.
Sõitja15. veebruar 2018, 15:45
Higihaisust hullem on suuhais. Sõidan palju Taxifyga ja keskealistel või vanematel juhtidel on väga tappev hais. Vahest palun mõttes, et ära räägi ega küsi midagi...
pervert15. veebruar 2018, 15:41
Aga mulle higised naised meeldivad.
/17. veebruar 2018, 04:20
see ongi reite ja eesnaha kasimatusest
Juhan.15. veebruar 2018, 15:40
Laisk see peseb virk lihtsalt kratsib ja asi vask.
Murrr murr15. veebruar 2018, 15:39
Muujad.arstid öed pesevad tualetis käed.
pühavaim15. veebruar 2018, 15:32
Äärmiselt ebameeldiv on ka külmemal ajal kantavastest ülerõivastest leviv kirbe lehk. Suur jagu vanemaid inimesi, kuid osaliselt ka nooremaid, liiguvad sellise ebameeldiva haisusabaga ringi . Ülerõivaid ei peeta vajalikuks pesta/puhastada ja nii see lehk aastate kaupa kogunebki.
eiieiii , mina küll pesen ülerõivast , kevad-sügis- ja 15. veebruar 2018, 22:06
talvemantlit iga nädal korra ,aga ennas jõuludeks ja jaanideks ikka saab
vannist läbitõmmatud ...
juku15. veebruar 2018, 15:31
Kui kõik su ümber haiseb on ehk midagi su ninaga lahti? 38 aastat,, ennem ei haisenud? Ehk on lihtsalt ülitundlikus, pole varem teaatris käinud.
16. veebruar 2018, 17:16
politseinikud leiavad teatri eest laiba ja peavad raporti kirjutama. Üks politseinik küsib teiselt, kas teater kirjutatakse ühe a-ga või kahega. Teine vastab, et mina ka ei tea, ah viime ta parem kino ette.
Vana tõde,15. veebruar 2018, 15:31
eestlane on räpane,isegi kui tuleb kõigi mugavustega korterist. Haisu põhjus on just pesemata pesus.Kuidas see oligi ,pealt on uih ja alt on vuih! Veekeskustes hiilitakse dushist mööda , kui see ei ole räpasus siis mis see on` `? Piisab ometi igal hommikul kasvõi jaheda veega loputamisest,on tervisele ja puhtuseks. Rasvavoldikesed tuleb muidugi eraldi käsile võtta. Puhtus on vaese inimese luksus nagu ütles mu kadunud ema.
Kaupluse müüjad15. veebruar 2018, 15:25
Mõned müüjad ja kassapidajad haisevad ka. Rõve!
...15. veebruar 2018, 17:15
tjah, neil ju pahatihti 12 tunnised tööpäevad..
Kontoris sama lugu15. veebruar 2018, 15:25
Mõni isegi väga kõrgesti haritud inimene ei pese end või siis oma rõivaid. Pärast tema käiku tuleb ruumi tükk aega tuulutada, et seal normaalselt hingata saaks. Ja nii juba aastaid. Kõik räägivad omavahel sellest probleemist, aga näkku ei julge keegi öelda. Kuidagi piinlik on.
Hmm15. veebruar 2018, 15:21
Mõistan suurepäraselt teema püstitajat, sest meil töö juures kontoris mees, kes tihti haiseb higi ja pesematuse järgi sedavõrd, et lehk lööb hingest kinni ja silmist vee välja. Kui inimene higistab palju, aga päevi kannab neidsamu läbihigistatud riideid, on tulemus õõvastav.
Kahtlane15. veebruar 2018, 16:34
Ma näiteks miniaeg viskasin igal õhtul triiksärgi ka masinasse, tihtilugu üle ühe tööpäeva üht riidetükki ei kandnud, teksad vast olid maksimum nädal mida kandsin. Samas olen just naiste suunalt saanud pilkavaid sildistamisi, et moemees jne. Samalajal on paar kohtumist kui kõrval istub naisterahvas kes on just oma välimuses "uih" mõtlemisega aga ikka paha lugu kui lauaalt tõuseb hapu heeringahais lauakohale ja seda viisakal kokkusaamisel viibides.
Noh15. veebruar 2018, 16:49
Võõrad naised tulid puhtust pilkama? Või ongi seltskond selline, mille üle siin just kurdetakse ?
Seltskond - ma ei tea.15. veebruar 2018, 18:04
Võõrad inimesed jah. Tartu Ülikooli tudengid veel.
Hmm16. veebruar 2018, 08:11
Mitu päeva sama triiksärki kanda ei olegi mõeldav...
Kuidas pole mõeldav,17. veebruar 2018, 12:17
vabalt on! Ja ka kantav :)
hmm16. veebruar 2018, 09:34
Meil oli ühe kolleegiga kunagi probleem ja polnud parata, tuli jutuks võtta. Inimene sai aru ja probleem lahenes. Ärge häbenege delikaatselt öelda, et vaja veidi rohkem pesta, inimesed tõesti sageli ei kujuta ette, mis lõhna nad eritavad. On muidugi ka ütlejale ebamugav, aga kui eeldame, et kõik on arusaajad täiskasvanud ja soovivad oma töökohal jätkata, siis tuleb see samm teha.
luule15. veebruar 2018, 15:20
kokkuhoiu reziim, vett niigi vähe ja kallis ka. ning pesuvahendki maksab kena kopika ja kui suur on töötu raha?
Siku16. veebruar 2018, 10:37
Äkki sellepärast ongi töötu, et haiseb?
Olgu nii suur kui tahes, RAHA ei tee inimesest väärikat!17. veebruar 2018, 12:16
"Kena kopika", mai äss...
Ebe15. veebruar 2018, 15:19
Ka puhtuse hoidmine - üldidelt saab aluse kodusest kadsvatusest- kõik tuleme oma lapsepõlvest. Muidugi on erandeid nagu alati.
Higistaja15. veebruar 2018, 15:19
Loll jutt on see. Kõik inimesed pesevad end. Osadel inimestel on liighigistamine väga suureks probleemiks. Eriti pingeolukordades, kaenlaalustest võib olla lausa vöökohani märg. Pesemine ei loe midagi, pesed naha puhtaks ja järgmisel hetkel juba jälle lainetad. Endal sama mure ja miski ei aita. Mingid vahendid kuigikaua mõjuvad, aga varsti on organism juba harjunud. On nii kade vaadata kuidas inimesed kannavad ilusaid riideid, higistaja saab osta ainult selliseid, kus märjad laigud välja ei paista. Kostüümi ja kleiti, mida ühel korral oled kandnud, pead kohe pesema ja riided kaotavad oma ilu. Paljudel juhtudel ei saagi seda higilõhna enam välja pesta. Teatris tahaks käia ja üritad ikka puhtana minna, kuid seal olles higistad ikkagi. See on ikka väga rõve haigus inimese enda jaoks. Ei julge minna aeroobikasse, tantsima, sest käsi üles tõsta ei julge. Aga liigne lõhnatundlikkus on ka haigus. Osad ei saa näiteks lauta minna. Üks tuttav aga nuttis poe järjekorras, sest oli kiire, aga kassasabas eesseisev inimene haises. Haisemine on probleem kindlasti, aga kas asi on ikka nii hull teatris.
aga15. veebruar 2018, 16:11
tänapäeval on küll igasuguseid higistamisvastaseid tooteid saada, miks siis neid ei kasuta?
Kas riiete ilu on tätsam kui puhas lõhn?
Frankenwagen15. veebruar 2018, 16:36
Määrid ennast ülekere higipulgaga kokku ja oledki nagu suur higipulk.
Inimesel pole valikut, kui tema kehakeemia on selline.
Küll on aga valik nendel, kes välisukse juures omale suitsu sisse imevad ja teisi kostitavad oma kärsahaisuga, jube rõve komme mida võiks kuskil eemal harrastada, mitte poe välisukse juures, kus suitsuhais läheb poodi sisse.
tegelikult16. veebruar 2018, 15:25
Võibolla on tervises probleem? Kilpnäärmes näiteks ...
Kuidas sa saad kõikide eest rääkida?17. veebruar 2018, 12:15
Enda higistamisega saab kenasti arvestada: poes olemas higilapid, mida saab riiete all kanda! Võib ka ise teha. Jne.
Kui inimesed hoiavad kokku15. veebruar 2018, 15:13
Meil ei elati nii nagu rikkamates lääneriikides, kus päevas duši all käiakse 2-3 korda. Lihtsalt meie kliima on viletsam ja majanduslik toimetulek raskem!
Lihtsalt15. veebruar 2018, 15:20
Inimesed on väga erinevad. Paljud peavad räpasust normiks. Nende kodudki on sellised, kui vaadata Kodutunnet. Enamusel pole oskustki koristada.Võõrad inimesed peavad nende elu korraldama.
juku15. veebruar 2018, 15:33
Ja inimeste lõhnad on ka üsna erinevad, mõni võib ka peale pesu sulle ebameeldivalt lõhnata.
Seda tuleb siiski väga harva17. veebruar 2018, 12:12
Et15. veebruar 2018, 16:51
Seep maksab poes mõnikümmend senti ja sellega saab ikka tükk aega pesta.
Hea nali :)17. veebruar 2018, 12:11
Just-just; pime ja niiske kliima ei soodusta ka enda pesemist!
anu15. veebruar 2018, 15:09
Mina lasen alati ruumi sisenedes enese tutvustuseks robinal kõhutuult. Ühtlasi varjan ma selliselt teiste vastiku higihaisu.
Jürka15. veebruar 2018, 15:20
Ja see jutt oli sinu arvates vaimukas? Sa sobid oma labase jutuga väga hästi nende higihaisuliste hulka.
irv15. veebruar 2018, 17:12
sina, "Jürka", oled pigem "Merka", nii pepsi jutuga meest ma pole kohanud ja kui oleks kohanud oleks ta hambasse saanud..
Äkki ikka hambapeale?15. veebruar 2018, 18:06
Sinusuguse jutuga "mees" pole ju tegelikult päris mees, sootunnused on ehk olemas aga kakanoku oled ikka
Ettevaatust! Jürka näol on meil tegemist17. veebruar 2018, 12:10
inimesega, kes nalja ei mõista. Staalin olevat ka seesugune olnud - pahempidise naljasoonega.
Mis nüüd saab!15. veebruar 2018, 15:08
Mari, ka laval näitlejad kipuvad higistama. Sa pead pileti ikka viimasesse ritta ostma.
..15. veebruar 2018, 16:20
Seda on kõige sobilikum pesta pudeliharjaga.
Higistamine on üks asi,17. veebruar 2018, 12:08
Haisemine hoopis teine. Viimane annab tunnistust pikaajalisest pesematusest.
irw15. veebruar 2018, 15:01
Järgmisel korral mine teatrisse gaasimaskiga!
mm15. veebruar 2018, 14:58
peab ikka koera nina olema, et kõikjal haisu tunda, no on raske elu.
T -mm 15. veebruar 2018, 19:30
Laisad pesevad - virgad sügavad.
Koera nina või olematu nina, mitte see pole tähtis. 17. veebruar 2018, 12:07
Väärikas inimene omab elementaarset taktitunnet ja arvestab oma kaaskodanikega.
Lihtne. Teoorias. Praktikas ilmselt mõnele raske.
max15. veebruar 2018, 14:57
Tihti on tunda higihaisu ettekandjatel,aga eks nad jooksevad ka palju! Ise olen täheldanud et
kui küüsslauku söön,siis on eriti,aga see ikka sõltub inimesest!
Tõesti huvitav15. veebruar 2018, 15:50
et kui sa küüslauku sööd, siis hakkab hoopis ettekandja haisema?
...15. veebruar 2018, 14:56
Ma pole elus teiste inimeste higilõhna tundnud, võib olla sellepärast, et ma ei nuusta neid, aga võib olla kasellepärast, et mul pole sellist fetišit, olla teistest "parem". Ilmselgelt on tegemist alaväärsuskompleksiga, kui inimest tohutult häirib võõra inimese lõhn või "hais".
Need inimesed peavad ennast teistest paremaks, aga see näitab ainult puudujääke nende enda õnnetundes, kompenseerides enda rahulolematust eluga, teiste mahategemisega. Õnnelik inimene elab oma elu.
???15. veebruar 2018, 15:06
Ah, et puhtad inimesed pevad ennast teistest paremaks? Aga nad ju ongiseda, kui nad oskavad oma keha eest hoolitseda! Kriiskavad siin ikka kindlasti need, kes ise mustad. Olge siis õnnelikud oma pesematusega! Aga püsige oma mustusemullis!
Kui sinu lõhnameel on tuim, ei tähenda see,17. veebruar 2018, 12:05
et seltskonnas võiks pesemata viibida.
15. veebruar 2018, 14:51
Üksi elavad inimesed pööravad vähem tähelepanu oma hügieenile ja põhjustavad tööl olles sellega probleeme. Paarisuhtes on kontroll 24/7 ja haisuiprobleeme vähem. Minu töökoha võeti peale kestvaid kaebusi asi ülemuste tasandil ette ning üks lahkus teise tööle, ülejäänud hoolitsevad rohkem oma isikliku hügieeni eest.
mmm15. veebruar 2018, 14:49
Higihaisuga ju leiab kaaslalt, kelle geenidega tuleks hea laps. Kui higihais on talumatu ja rõve, siis selle inimesega teil geenid ei klapi. Kui aga highais on meeldiv, siis see inimene tuleb kohe ära sebida, sest temaga saab terved ja tugevad lapsed.
https://en.wikipedia.org/wiki/Body_odour_and_sexual_attraction
Peter15. veebruar 2018, 14:47
Mul on nii hea meel, et "Mari" pole mu sõprusringkonnas. Sellised hädaldajad kiruvad kõiki ja kõike, nende elu koosnebki ainult hädaldamisest. Kõik, kes pole sellised nagu tema, on ebanormaalsed ja ta ise on maailma parim, intelligentseim ja imetlusväärseim inimene riigis.
Loodetavasti on see siiski ajakirjaniku kohvipausil kiiresti kirja pandud read, kuigi ilmselt selliseid hädaldajaid on ka tegelikkuses olemas.
Viimati tegime sõpradega 150 km jalgsimatka Eestis, nädal aega sisuliselt pesemata, kasimata. Ööbisime telkides, vett saime lumest, heal juhul sai hambaid väheke pestud ja mitte ei keegi ei kiru - ei valitsust, ei riiki, ei makse aga higihaisu. Reisi lõpus kallistad neid higiseid inimesi ja oled ülevoolavalt rõõmus. Ja mul on hea meel, et mul on sellised sõbrad. Lihtsad, tavalised ja aktiivsed inimesed.
Hmm15. veebruar 2018, 15:37
Võiks siiski mõista, et matkalt tulles matkariietega ei minda teatrisse. Ma olen ka lihtne, tavaline ja aktiivne inimene, kes tihti matkab, aga selleks on teised riided.
Sooviks teada16. veebruar 2018, 11:43
Kas peale 150km jalgsimatka kihutasite hoobilt(ilma vahepeatusteta) Rahvusooper Estoniasse "Luikede järve" vaatama ?
Matk matkaks ja sport spordiks - see toimus ju vabas õhus teil.17. veebruar 2018, 12:02
"Lihtsad, tavalised ja aktiivsed inimesed" teatavasti on kursis, et siseruumi seltskonda minnakse puhtana. Elementaarne, Watson.
See Mari ei "hädalda" vaid viitab probleemile ja kutsub üles.17. veebruar 2018, 12:03
Võiks neil kahel vahet teha.
15. veebruar 2018, 14:46
ei tea kump kõige rohkem haisep inimene, hobune või siga?
ah et kump15. veebruar 2018, 16:02
kumb? Ei tea öelda, kumb...aga karu lõhnab küll halvasti!
solaarium15. veebruar 2018, 14:44
Aga millne lõhn on siis kui teatrietenduse ajaks istub kõrvale püsipäevitusega inimloom?
Asi pole päevituses vaid17. veebruar 2018, 12:00
Zed15. veebruar 2018, 14:39
No krt, eelmine reede alles käisin saunas ja panin puhta särgi selga.
Just15. veebruar 2018, 15:45
ja ma mineva kevade alles vahetasin sokke
@ 14.3916. veebruar 2018, 23:23
Zed-i kirjutatud lauset lugedes meenus mulle just seesama lause, mille ütles mulle külla saabunud visiit-mees-külaline.
Ma tahtsin soovisin/soovitasin enne sxzimist, et käime dushi all pesemas. Ja meestuttav vastas: ah, ma alles eelmisel reedel käisin saunas. Tere-tore, kõikide nende nädalapäevade pissitilkade jäägid riis ta otsas ja tahab minuga xzida!?
No ei. Lõpetasin selle külalissuhte suht viisakalt.
Juss15. veebruar 2018, 14:37
Mari oleks võinud ju neile raha annetada et nad saaksid sauna minna
Teatrikülastaja15. veebruar 2018, 14:53
Sama probleem oli ühel pühapäeval Tartus teatris. Kõrvalistuv keskealine naisterahvas haises nii jubedalt, et palusime etenduse vaheaja lõppedes kohanäitajalt luba teise kohta istuda. Nii, et Mari tõi välja tõsise probleemi igapäevaelust. ilmselt samasugused kasimatud teda siis pirtsuks nimetvadki.
Juku15. veebruar 2018, 14:36
Talvel ei ole kodututel kuskilgi pesta
jukule15. veebruar 2018, 14:47
ära valeta, neil on igasugu sotsiaalkeskused ja öömajad, kui nad vähegi tahavad olla enam-vähem kained. sotsiaalkeskustes elavad kodutud joovad seal ja keegi neid ei keela, jutu järgi ei lasta juua, reaalsus on teine, politsei käib mitu korda päevas, kaklused jne. aga kõik on euro, pesemisvõimalused on ideaalsed.
Luule15. veebruar 2018, 15:13
No vaevalt kodutu teatrisse läheb.
15. veebruar 2018, 17:09
tegelikult teatrid peaksid olema kõigile.
teaatrid ongi ju17. veebruar 2018, 11:59
kõigile. Küll tõesti mitte kombetutele.
naine 15. veebruar 2018, 14:36
on ikka elemntaarsed hüggenireeglid, millest võiks kinni pidada. Tean naist, kes haiseb räigelt pesematuse järgi, juuksed on rasvased. Kui tuleme ühel ajal - siis ühte lifti temaga minna ei suuda, ka WC haiseb pärast tema väljatulekut. Ei kujuta ette, kuidas saab sellisega veel ühes ruumis töötada.
kas15. veebruar 2018, 14:48
räägid ühest naisest, reklaamibüroo omanikust kadriorus?
mh16. veebruar 2018, 13:56
Valgu üleküllus toidus paneb haise nii higi kui väljaheite.
mitte ainult17. veebruar 2018, 06:58
Samamoodi haised mitu päeva pärast paprika või küüslaugu söömist.
mina15. veebruar 2018, 14:36
Tõepoolest on kohutavalt palju inimesi, kes ei oska oma hügieeni eest hoolitseda. Nii kauplustes, ühistranspordis, haiglakoridorides ja teatris. Jumal küll - peske end puhtaks, sest higihais on teistel kõrval vastik taluda.
15. veebruar 2018, 14:45
tegelikult mitte higihais, vaid mustuse hais.
Mimoos15. veebruar 2018, 15:50
Sageli on asi hoopis riietes, mida ei saa kuidagi higihaisust puhtaks.. Olen üle keskmise higistaja ja olin sunnitud lihtsalt osa riideid ära viskama. Nüüd kasutan tugevat higistamisvastast vahendit ja probleem lahenes.
Osata15. veebruar 2018, 19:19
puuvillaseid riideid, ära sünteetikat kasuta.
Lõpeta 16. veebruar 2018, 09:02
kohvi joomine ja haisu probleemid vähenevad tuntavalt
Siku16. veebruar 2018, 10:32
Teine teema on ka riiete pesemini. Kui pesta riideid 30-kraadises vees, siis need ei saagi puhtaks. Vänged pesupulbrid peidavad küll korraks lõhna ära kuid keha soojuse mõjul hakkavad ka hiljuti pestud riided uuesti lehkama.
Vaatleja15. veebruar 2018, 14:32
Ei saa pesta, vesi on kallis!
Just15. veebruar 2018, 14:44
Ma olin sunnitud mõne aasta eest üürima elukohaks omale ühe toa mida mulle üüris üks 90a ligi mutike, ühesõnaga ta hakkas jorisema, et veearve olevat suurenenud ja, et ta peab üürile juurde panema (veearve suurenes mingi 4 euri võrra), kuna ma iga päev käin tuššiall :D
Samalajal need mõned kuud mis seal elasin, korteriomanikku ma ise ei näinud küll kunagi pesust tulemas ega ei olnud ka põrand märg pesuruumil jne.
Mul15. veebruar 2018, 20:08
samuti ema kogus kätepesuvee ämbrisse ja kasutas kätepesuvett wc-s teist korda, et vett kokku hoida.
Koonerdamine16. veebruar 2018, 00:57
Kätepesuvee kasutamine polegi17. veebruar 2018, 11:57
koonerdamine vaid kokkuhoid.
ja15. veebruar 2018, 14:24
mis tööd sa ise Mari teed? kauplustes ja teatrites kolad ringi?
uhkus ajab upakille15. veebruar 2018, 14:37
Mari peab ennast teistest paremaks. Käib teatris ega vaata Klassikokkutuleku filmi.
Tundlikkus15. veebruar 2018, 14:59
Inimnina ei tunnegi neid haise nii kõvasti, kui loomad. Võta nt. koer oma kõrvale ja räägiks (kui oskaks inimkeeli) mis kõik sul ära ei haise!
higi15. veebruar 2018, 14:19
Paljud inimesed higistavad hästi palju, kuigi nad pesevad ennast kogu aeg. See on haigus ja pole midagi parata. Kas see inimene peab siis toas istuma ja kusagile ei tohi minna?
15. veebruar 2018, 14:29
võta teadmiseks, et värske higi ei haise, haisevad pesemata riided või on inimene mitu päeva kasimata
HM15. veebruar 2018, 14:55
Tegelikult võin oma kogemuste põhjal öelda, et haiseb ikka küll. Ka peale pesemist ning puhaste riiete selga panemist, hakkab ikkagi higi haisema. Mõni lihtalt higistab rohkem, eks see ole hormoonides ja võibolla ka vaimses tasakaalu(tuse)s kinni. Ja muide, täitsa naisterahvas olen ja iga päev käin duši all, kuid probleem suur ja ise ka õnnetu selle tõttu. Ei aita ka igasugu kallimad ega odavamad vahendid, süstid vaid veel proovimata. Seega ei saa kõike üldistada ja näpuga näidata.
tsukts15. veebruar 2018, 15:39
Mida rihkem pesed, seda rohkem higistad, vat tsuktsid ei pese üldse ja ei higista ka. Üks tsukts kunagi pesi ja siis teised pagendasid ta välja, kuna hakkas haisema.
Merit15. veebruar 2018, 18:09
On olemas üks väike operatsioon ja peale seda enam ei higista, uuri arstidelt! Deodorandid sisaldavad igasuguseid mürke, ei soovita kui just isu mõnd kurja tõbe pole saada!
jaa15. veebruar 2018, 19:58
kahjuks mul on nii. Peen end puhtaks ja vee alt välja astudes on juba kaenla alt selline lebra tulemas, et endalgi paha.
Olen16. veebruar 2018, 09:07
täheldanud, et kohvi joomine ajab haisvalt higistama
myhit16. veebruar 2018, 13:23
isehakand ninatark pirtspekk, pole olemas väikseid operatsioone, ja igasuguseid mürke ei sisalda ka deodorandid, jäta oma tarkused endale.
Margus195116. veebruar 2018, 14:32
Deodorandiks kasuta laimi viilakat.
nojaa17. veebruar 2018, 12:11
Praegu on olemas antiperspirant deodorandid. Väga head, ainult sisaldavad alumiiniumi, mis ei pidavat tervisele hea olema. Suruvad higinäärmed kinni, nii et higistamine nt kaenla all pole enam võimalik.
to jaa19. veebruar 2018, 12:30
Kas sa karvu oled proovinud endal sealt ka ajada? Ja seepi kasutada?
Kat19. veebruar 2018, 18:47
Tahtsin just ise lisada siia kommentaari,et VÄRSKE HIGI EI HAISE,,,seda teevad mitme päeva pesematus,,või siis riided,mida on mitu päeva jutti seljas hoitud,,,
Eesti naised hulguvad15. veebruar 2018, 14:15
mööda lõbuasutusi, otsivad üheöösuhteid aga omal altpoolt hooldamata, ära pssitud ja hapuks läinud kõik see mäng seal, mis teed säänsega?
Eesti mehed hulguvad15. veebruar 2018, 15:00
samamoodi ööklubides, kusevad öösel vastu aedu ja arvavad, et keegi tahab nendega tegemist teha? Eriti on selliseid näha ööklubide juures.
to 15:0015. veebruar 2018, 15:20
Mis sa neid seal vahtimas käid?
...15. veebruar 2018, 16:24
Haisevad sperma järele.
Kui serma mitu päeva sees loksub,17. veebruar 2018, 11:55
küll siis ka varsti sealt uusi inimesi sünnib!
Kōige sōbralikum15. veebruar 2018, 14:14
hais on inimese enda higihais. Liigne pesemine on tervisele kahjulik. Mina vahetan voodipesu korra paari kuu takka, ei ole paremat unerohtu, kui su enda higihais.
nooo15. veebruar 2018, 14:19
jeah15. veebruar 2018, 14:50
kaa-kaa-kaa, kool jäi algklassides juba pooleli?
lugeja15. veebruar 2018, 14:14
Üldine kasimatus on meie maal levinud probleem. Siiski viimase 100 aastaga on asi veidi ehk paremaks läinud kui uskuda H.Pärdi raamatut "Eesti argielu".
15. veebruar 2018, 14:08
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
njah15. veebruar 2018, 14:16
mõni üksik siiski ju
*15. veebruar 2018, 14:07
Mitte ainult higihais vaid ka nö mustuse ja viisakalt öeldes pissihais. Vanemad inimesed ise ei saa arugi,et põis või tagaots ei pea enam nii hästi kui varemalt ja ei kanna ka täiskasvanutele mõeldud mähkmeid. Seetõttu määrduvad ka ühistranspordi istmed. Probleem on tõesti suur.
isver15. veebruar 2018, 14:06
mingi pirtspekk on harva teatrisse sattunud ja vaeseke ei saagi kultuuri nautida :D nahaarstid üle maailma leiavad, et inimesed pesevad ennast tänapäeval liiga palju, siin üks on muidugi targem, kui arstid, nagu ikka. milline peab olema aju ehitus, et tunda paaril inimesel higilõhna ja teha järeldus, et me (kõik) ei pese ennast? mis sellise inimese elus küll valesti on, kes sellist asja hakkab lehte saatma? kujutan ette tema lähedaste elu, nõiamoor käib kogu aeg näpuga järge ajamas, et kas ikka määrisid endale piisavalt seepi peale ja kas ikka tõmbasid kõik pinnad kodus keemiaga üle. vastikud ninatargad on sellised.
Jahu15. veebruar 2018, 14:10
Kuidas keegi. Kui hais ikka ninas lukud kinni tõmbab - siis on jama küll.
naine15. veebruar 2018, 14:38
No ma küll ei ole kunagi teatris mingit higihaisu tundnud, küllap asi ikka pirtspekis kinni.
Minu arust tänapäeval käivad osa inimesi lausa mitu korda päevas dušši all, nii et pesematuse probleemi ei tohiks küll olla. Selleks, et nii pesemata olla, et higihais juba teisteni jõuab... No ma ei tea, selleks peab kuu aega pesemata olema. Palju hullem on see parfüüm, mida mõni endale pudeliga peale kallab.
Mann15. veebruar 2018, 14:48
Sa ei tea millest räägid. Mul oli kunagi ülemus kellega pidime ühte kontoriruumi jagama ja oi kuidas ta haises higi järgi. Istusin akna all ja kogu aeg aken lahti, ka talvel. Ise lõdisesin. Kõik tegid talle vihjeid. Kappi toodi lausa hügieenivahendeid aga ei saanud tema sellest aru ja ikka haises. Küll see oli jube aeg. Minu õnneks kolis ta teise linna ja lahkus ka töölt.
Minul16. veebruar 2018, 12:03
Kahjuks sama ebameeldiv kogemus. Estonias opereti etendusel eelmise aasta oktoobris. Kõrval istus soliidne keskeas abielupaar ja härra või siis tema pintsaku higihais oli nii tugev, et pidin õlasalli servaga oma nina 'kaitsma'. Mul on hea haistmismeel, ei ole kunagi suitsetanud. Võibolla mu oma viga? Aga ikkagi, tuju rikkus. 10 aastat tagasi Eesti inimesed avalikes kohtades nii palju ei haisenud.
15. veebruar 2018, 14:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
14:02-le15. veebruar 2018, 14:19
murr15. veebruar 2018, 14:02
ka peale tualetis käimist, ei pesta käsi.Olen näinud nii müüjaid, kui ka arste,õdesid kes jooksevad tualetist välja käsi pesematta
to murr15. veebruar 2018, 14:07
olen näinud isegi keskharidusega inimesi, kes kirjutavad pesemaTTa. mitu klassi sul haridust on? häbi!
Ōige murr15. veebruar 2018, 14:11
Ei taba, miks sulle keegi miinuseid paneb. Aga nii kurb see on, arst pārast tualetti kāsi ei pese aga mind kuulab kummkindad kāes, hea seegi, ei musta patsienti.
15. veebruar 2018, 14:42
nende kummikinnastega puhastati eile wcpotti.
nõus15. veebruar 2018, 13:58
Probleem on suur. Kui lähed isegi haiglas mööda haigla-garderoobi, kus patisentide üleriided, siis lehk mantlikaelustest on korralik. Vaene töötaja,kes seal päev läbi tuuseldab nende riietega.
Meeldib15. veebruar 2018, 15:02
Ei neil riidehoiumuttidel ei ole häda midagi. Sinna tahavadki tööle saada higifetishiga inimesed!