Foto: Instagram
Mitmesugust
7. veebruar 2018, 22:23

Mida soovitab džässikuninganna Laura Põldvere Jazzkaarele kuulama minna?

Oma soovitusi, mida 29. Jazzkaarel kindlasti tasuks kuulama minna annab laulja Laura Põldvere.

„Mulle nii meeldib, et Jazzkaar julgeb olla värviline ja hullumeelne nagu jazzi olemus on aegade algusest peale olnud. Jah, muidugi on teatud traditsiooniline lähenemine see, mida kõik koos jazzifännidena austame, kuid ma olen täiesti kindel, et vanakooli mehed 30ndatest hüppaksid rõõmust, kui meie Sander Mölder mängiks kõlaritest head jazzilikku tantsubiiti,“ sõnas Laura Põldvere.

Laura valis välja viis kontserti, kuhu plaanib ka ise minna:

1. Ambrose Akinmunisire esineb 25. aprillil Vabalaval. Ambrose'i esimesed plaadid soetasin, kui õppisin Ameerikas. Mäletan veel siiani, kuidas sammusin peale kooli Newbury tänava plaadipoodi ja säravsilmi kulutasin kogu oma raha jazzplaatidele.  

2. Vokaalansambel Trondheim Voices on olnud mu suur armastus vokaali poole pealt juba väga pikalt. Nägin neid üle-eelmisel aastal ka Jazzahead’il Bremenis ning usun, et nad suudavad üllatada oma põnevate häälemängudega ka publikut Tallinnas.  Eriti meeldivad nad mulle, kuna katsetavad vabaimprovisatsiooni ja häälega mängimist, mis on mu enda üks meelistegevusi.

3. Kanadast pärit Hannah Epperson ei pruugi olla Eesti jazzisõbrale veel nii tuntud, kuid tema viiuli omapärased elektroonikaga ühendatud harmooniad pakuvad põnevat avastamist igale muusikasõbrale.

4. Bremer/McCoy mõnus rahukulgemine viib kuulaja meditatiivsele teekonnale läbi maheda meloodia ja pehme rütmi. Hea võimalus võtta aeg maha!

5. Bassist, laulja ja helilooja Ellen Andrea Wang'i nakatav energia tasub kindlasti kõrvakatsetust. Wang’i häält on võrreldud omapärase Kate Bush’i ja tuntud õdede duo First Aid Kid lauljatega. Muide, Wang on esinenud ka koos tuntud kollektiiviga Sting!

Laura Põldvere ennast saab näha 21. aprillil Vabalaval koos Villu Veskiga. Kollektiivi nimeks on Laura & W.

Vaata kogu Jazzkaare kava jazzkaar.ee

Foto: Instagram