Sisuturundus
5. veebruar 2018, 12:58

Liina Randpere avastas koosluse, mis aitab talveperioodi valutumalt üle elada!

Põiepõletik kipub kimbutama eelkõige nõrgemat sugu. Olgugi selle raviks mitmeid mooduseid, on olulisim põiepõletikku ennetada, kuna see kipub kergesti krooniliseks kujunema. Siinkohal tulevad appi jõhvikad koos lisajõuga!

 Inimese organismis pesitseb sadu mikroobe. Näiteks seedetraktis paiknev soolekepike ehk kolibakter Escherichia coli on üks sagedasemaid põiepõletiku põhjustajaid. Põiepõletik ehk tsüstiit tekib mikroobide sattumisel kusepõide. Põhjus, miks naistel esineb vaevust umbes viis korda sagedamini kui meestel, on anatoomiline – naistel on kuseteede pikkus põieni kordades lühem kui vastassugupoolel ja nii on mikroobide jõudmine põide ka tõenäolisem. Kui organismil on tugev kaitsevõime, siis põletikku ei teki ja keha saab mikroobide kontrolli all hoidmisega ise hakkama. Kui aga immuunsüsteem on nõrgenenud, võib haigus valla pääseda. Tasub teada, et immuunsüsteem on juba loomult nõrgem lastel ja vanematel inimestel. Sage riskitegur on ka külmetamine, niisiis peab paika vanarahvatarkus, et ära istu märjal ega külmal kivil.

Paraku võib põiepõletik korduda 25%-l naistest kolme kuu jooksul vaatamata esialgsele tõhusale ravile. Pahatihti ei ole teada, miks põletikud korduvad. Arvatakse, et mikroobid on suutelised end kuseteedes peitma pikka aega ning soodsatel tingimustel kiirelt paljunema. Et ei tekiks kroonilist põiepõletikku, tuleb see alati korralikult välja ravida kas apteegi preparaatidega või vajadusel retseptiravimitega. Kui arst on määranud antibiootikumiravi, peab jälgima täpset tarvitamisõpetust ning viima kuuri lõpuni, isegi kui sümptomid kiiresti taanduvad.

Nii vanarahvas kui ka tohtrid soovitavad kuseteede infektsioonide korral juua jõhvikamahla, sest see aitab kaasa nii paranemisele kui ka tulevaste haigushoogude ärahoidmisele. Jõhvikates sisaldub palju bensoehapet, millel on antibakteriaalne toime ja mis on soodsa mõjuga põie- ja kuseteede probleemide puhul. Samuti leidub jõhvikas rohkelt C-vitamiini ja orgaanilisi happeid, mis aitavad ühelt poolt kaasa mineraalainete imendumisele, teisalt aga vähendavad neerukivide tekke võimalust. Väärtuslike loodusandide järele ei pruugi minna rappa ega ka mitte turule, sest purpurpunaste kuremarjade ekstrakt on nüüd pandud toidulisandi sisse.

 Jõhvikaekstraktiga toidulisandi KarpaLact Strong teeb eriliseks valmistamismeetod. Jõhvikaekstrakti tegemiseks on kasutatud kogu marja: koort, seemneid ja mahla, mis garanteerib, et absoluutselt kõik jõhvikas sisalduvad väärtuslikud toimeained oleksid kontsentreeritult koos. Jõhvika väärtuslike ainete säilimise ka mao happelises keskkonnas kindlustavad happekindlad mikrokapslid.

 Ägedat kuseteede infektsiooni ravitakse enamasti antibiootikumidega, kuna need hävitavad pahasid baktereid ja takistavad nende paljunemist. Paraku ei kahjusta kangete antibiootikumide manustamine mitte ainult haigusi põhjustavaid batsille, vaid hävitab tihti ka seedetrakti häid baktereid, mis on meie keha immuunsüsteemi oluline osa. Tulemuseks võib olla düsbakterioos, mis väljendub seedetraktiga seotud probleemidena (nt kõhulahtisus, -puhitus, -valu), aga ka suusoori või tupeseenena. Sellise olukorra vältimiseks, aga ka juba tekkinud probleemide korral soovitatakse mikrofloora taastamiseks kasutada probiootikume, mis soodustavad normaalse olukorra taastumist.

 Lisaks jõhvikaekstraktile sisaldab KarpaLact veel piimhappebaktereid, mille tugevus on võrreldav eraldiseisvate probiootikumidega apteegiriiulil. Tänu kolmele erinevale piimhappebakterile sobib KarpaLact mikrofloora tasakaalustamiseks nii soolestikus kui ka intiimpiirkonnas. Et turgutada kogu organismi heaolu, on hea manustada KarpaLacti antibiootikumikuuriga paralleelselt ja ka pärast kuuri. Kasulikud piimhappebakterid täiendavad keha enda soolebaktereid ning vähendavad kahjulike mikroobide ja pärmseente kasvuruumi.

undefined Foto:

KarpaLacti toidulisandit proovis saatejuht ja treener Liina Randpere: „Üks aspekt on vaadelda KarpaLacti hüvesid kitsamalt, eeskätt põiepõletike ja kuseteede vaevuste leevendajana. Mina läheneksin selle toidulisandi omadustele laiemalt. KarpaLactis sisalduvat kaht komponenti, jõhvikaekstrakti piimhappebakteritega võiks tarbida iga inimene. Juba meie vaaremad teadsid, et jõhvikas on tervisest tulvil. Probiootikumid, mis muide tõlkes tähendab „elu poolt“, soodustavad omakorda heade bakterite tegevust soolestikus, mis on tähtis igale inimesele, mitte ainult põiepõletike all kannatajatele. Mina tarvitan probiootikume ise ja annan neid ka lapsele. Olen kindel, et kooslus jõhvikast ja probiootikumidest aitab viirusterohket talveperioodi valutumalt üle elada. Peale selle, et toidulisand toetab soolestiku mikrofloorat, tugevdab see ka immuunsüsteemi, võitleb haigustekitajatega ja korrastab seedeprotsessi. Ning kui jõhvikaekstrakti ja probiootikumide sõbralik kooslus aitab ka neid, kes vaevlevad kuseteede infektsioonide käes, on see ju ideaalne lahendus!

Olen alati selle poolt, et haigusi tuleb ennetada. KarpaLact just seda teebki! Mina soovitaksin toidulisandit kõikidele meie hallis ja külmas kliimas elavatele inimestele, iseäranis pingelisel eluperioodil.

Hea enesetunne on oluline ka reisil, kus tavaliselt süüakse võõramaiseid toite ja käiakse ujumas ehk puututakse kokku teistsuguste tingimustega. Kodunt kaugel viibides on tark hoida keha mikrofloorat tasakaalus, et kindlustada hea enesetunne. See ennetab mitmeid vaevusi. Õige toidulisand toimibki nii, et sul on lihtsalt hea olla! Ei ole vaja kogeda tohutuid energiasööste ega imeefekti, vaid funktsioneerida normaalselt oma argipäevas, kus ei pruugi mõelda või märgata, kuidas keha toimib. KarpaLact on selleks suurepärane abimees. Kui hoida kogu aeg kätt pulsil ja oma organismi toetada, ongi kõik parimas korras.“