Mitmesugust
31. jaanuar 2018, 07:49

Hanna Martinson IndiaXpressist: „Oo, me nägime seal tõesti igasugust elu.“

Näosaate staar Hanna Martinson loksus Indias koos viie kamraadiga maailma kõige jaburamal sõiduriistal läbi 2000 kilomeetrit. Kogemus õpetas talle, kuidas olla tänulik, olemasolevaga rahul ja tunda rõõmu hetkest, mis parajasti käes.

Mõte sõita logiseva motorikšaga võidu India suurimast linnast ­Mumbaist 2000 kilomeetri kaugusele Chennaisse tundub pelutav igaühele, kes kunagi Indias käinud. Õnneks saavad tele­vaatajad elada sellele hullumeelsele ettevõtmisele turvaliselt kaasa oma koduses tugitoolis. Saates ­«IndiaXpress» moodustavad laulja ja näitleja Hanna Martinson, laulja Eva Vaino, ­fitnessitreener Marlen Heldemeel, IT-tudeng Georg Tulver, korvpallitreener Kaspar Rätsep ja ettevõtja Siim Silver Salumaa kaks tiimi ning konkureerivad võistkondadega laiast maailmast. Üheteistkümnendat korda peetaval võidusõidul püüavad seiklejad kolme ratta ja seitsme hobujõu abil esimesena finišisse jõuda. Samas on üsna paratamatu, et iga motorikša sel sõidul varem või hiljem lihtsalt laiali laguneb.

Kontrastid iga nurga peal

Hanna Martinson, kes sai eestlastele lähemalt tuttavaks saatest «Su nägu kõlab tuttavalt», ütles pakkumisele oma jah-sõna minutitki kahtlemata: «Olin pikalt tahtnud Indiasse minna ja selline seiklus tundus ainuõige moodus selle riigi eri tahke avastada.» Ta peab end seiklusjanuliseks inimeseks ja plaanib elu jooksul võimalikult palju vingeid asju kogeda. Saate «IndiaXpress» tegemine rikastas naise sõnul tema sise­ilma tohutult, andis julgust, õpetas teistega arvestama ja süstis tänulikkust elu vastu. «Oo, me nägime seal tõesti igasugust elu. Näiteks maailma suurima ja kallima kodu all – mis on ühtlasi ka pilvelõhkuja – magasid tänaval asfaldil inimesed, kel ei olnud peale aukliku õhukese teki mitte midagi!

Vastandid olid iga nurga peal. Imeline oli aga see, kuidas need, kel oleks põhjust olla morn ja kurb, naeratasid oma valgete hammastega nii suurelt ja laialt, et ajasid ka minu suunurgad üles. Sellist naeratuse nakkamist polnud ma varem kogenud,» räägib Hanna.

Nörritav riistapuu

Hanna tiimi võistlussõiduki lemmiktegevus oli katkiminek. «See tekitas oma­jagu peavalu, sest kuidas teha inimestele kehakeeles selgeks, et meie rikšaga on midagi valesti ja kas keegi oskab selle korda teha? Proovisime küll inglise keeles seletada, aga see meid enamasti ei aidanud. Niimoodi pidimegi oma sõidukit põhimõtteliselt iga päev parandada laskma,» jutustab ta. Kui mõnel päeval juhtus, et rikša käitus tublisti, sai Hanna aga aru, et igatses seda seiklust, mis järjekordse autotöökoja otsimise, tee äärde jäämise ja kehakeele praktiseerimisega kaasnes. «Ega me sinna päevitama läinud, ikka rikšadega retsi panema!» rõkkab adrenaliinisõltlane. «Kui kellelgi on soov samamoodi rikša rentida ja mööda Indiat ringi sõita, soovitan kindlasti kaasa võtta seiklushimu, elukindlustus ja kiiver. Kahjuks ei tule ka teadmised mootorsõiduki toimimise kohta,» ütleb ta. Teletäht on igatahes rõõmus: «Ma saan sellest nüüd elu lõpuni seiklusjutte rääkida!»

Vaata «IndiaXpressi» kolmapäeval kell 20.00 TV3-st.