Foto: ARDO KALJUVEE
Mitmesugust
5. veebruar 2018, 09:00

Koit Toome kallim Kaia Triisa uuest vanemahüvitise mõttest: "Mina küll ei usu, et see rohkem sünnitama paneb."

Vanemahüvitis ei toimi eestlaste iibe kasvatajana piisavalt hästi, leidis meestearst Margus Punab ja tuli välja ideega hakata kõigile kolme lapse emadele maksma keskmist palka. Kas see paneb naised sünnitama?

Kaia Triisa, meikar, kahe lapse ema:

Mina küll ei usu, et see rohkem sünnitama paneb. Mind näiteks mitte. Tuleks tegeleda hoopis teiste asjadega, mitte füüsiliselt raha anda. Meil on probleeme lasteaiakohtadega, me ei saa lapsega arsti juurde, järjekorrad on pikad. See probleem oleks vaja lahendada. Samuti võimaldada lastele huviringe ja muud arenguks vajalikku. Need asjad on ligadi-logadi ja määravad hoopis enam. Oleks loogiline, et alustatakse sealt. Samuti tuleks aidata neid, kes elavad tõesti rasketes oludes.

Minu tutvusringis raha ei motiveeriks. Inimesed on muidugi erinevad ja mõnele raha mõjub. Esimese lapsega oli mul lapsetoetus 17 euro kanti, selle eest ei saanud kuu aega mähkmeidki. Minu generatsioon lükkab lapse saamist edasi, et end finantsiliselt kindlustada ja talle hea elukvaliteet võimaldada. Riik ei soosi suurperesid, aga kas palga maksmine aitaks, seda ma ei tea – võib-olla peaks panustama muude asjadega.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse