Foto: ERLEND ŠTAUB
Mitmesugust
23. jaanuar 2018, 23:42

Pearu Paulus meenutab tragikoomilisi lugusid: esinemine pulmas jäi ära, sest peig pandi vahepeal vangi

Eesti tantsumuusika lipulaev 2 Quick Start on pälvinud tänavusel muusikaauhindade jagamisel preemia panuse eest Eesti muusikasse - sedapuhku meenutas menubänd läbi aastate meeldejäävamaid esinemishetki.

Lugusid on rääkida igal bändiliikmel, sest 25 aasta jooksul jõuab esineda kõikvõimalikes paikades ja igasugusele publikule. Pearule meenub üks ekstreemne kontsert ammustest suvetuuriaegadest.

«See juhtus Viljandis,» meenutab laulja. «Lava oli ehitatud rekka peale platvormile, sest seal toona korralikku välilava ei olnud. Meie esinemise ajal juhtus üks intsident, mille põhjustas liigne napsutamine. See päädis konfliktiga – üks mees otsustas äkki hakata meie veoautoga ära sõitma,» teeb seiga meenutamine Pearule nalja.

«Õnneks olid turvamehed kiired ja suutsid roolis olnud mehe kiirelt kontrolli alla saada. Ma ei julge isegi mõelda, mis oleks juhtunud, kui härra oleks kohalt võtnud,» ütleb ta.

Pearule meenub, et paar korda on kontsert ka ära jäänud. Aastaid tagasi katkestati see Saaremaal, sest taevast sadas alla valget vett ja lõppu polnud paista. «Läks juba eluohtlikuks, teatavasti elekter ja vesi kokku ei sobi.» Veel üks ärajäänud kontserdi põhjus tundub lausa tragikoomiline – nimelt oli bändil kokku lepitud esinemine pulmas, kuid mõni päev enne pidu helistati ja teatati, et pulm jääb ära. «Peig pandi vahepeal vangi,» naerab mees.

Foto: ERLEND ŠTAUB