Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP
Inimesed
15. jaanuar 2018, 14:33

KUMMALISED JUHTUMID PULMAMAASTIKUL | Igavene liit on sõlmitud nii iseenda kui vaaterattaga (10)

Valentinipäev on peagi ukse ees, mis tähendab, et inimesed üritavad rohkem kui varem leida kedagi enda kõrvale. Hoolimata sellest, et maailmas elab üle 7 miljardi inimese, sõlmib nii mõnigi meist abielu hoopis iseenda, lemmiklooma, Berliini müüri või karusselliga. Vaatame üle, milliseid kummalisi paariminekuid on maailmas toimunud.

Hollandist pärit kunstnik Jennifer Hoes otsustas 30. sünnipäeval abielluda iseenedaga. Ta korraldas suure peo enda sõprade ja pere ees. Naine sõnas selgituseks, et miks mitte lubada endale ustavus olla ja seda tseremooniaga tähistada.

Ent iseendaga abiellumine pole populaarne vaid välismaal – eestlannast maailmarändur Crystal Ra otsustas abielluda iseendaga. Naines selgitas toona: „Panin paari oma sisemise naise Crystali ja sisemise mehe Ra. Meis kõigis on sügaval olemas mõlemad osapooled ja selleks, et elus täielikult õitseda, on vaja õppida saama pühaks meheks ja naiseks. Kui keegi abiellub iseendaga, siis on tal võimalus teha endaga kokkulepped, millest kinni pidada. Ja ära lahutada ju ei saa! Või kui saab, siis oleks see võrdväärne iseenda sisemise surmaga.“ Aasta hiljem sõudis iseendaga abielus olija igavese suve osariigis Hawaiil abieluranda oma unistuste mehe – ameeriklase Michael Dittoniga.

2006. aastal otsustas Indiast pärit naine sõlmida igavese liidu oma maoga. Naise sõnul oli ta roomajasse kõrvuni armunud. Pulmarongkäigus osales üle 2000 inimese, sest nad tundsid, et pulmad toovad õnne. Kusjuures madu ise pulmas ei käinud.

Pärast 15 aastat koos veedetud aastat otsustas Britlane Cindy abielluda delfiiniga. Naine tunnistas, et nad kohtusid oli see armastus esimesest silmapilgust ja ta kutsub delfiini enda elu armastuseks. Tseremoonial pühitses naine enda abielu delfiiniga suudeldes teda ja kinkis loomale heeringa.

Sudaanis pead olema äärmiselt ettevaatlik, enne kui otsustad kellegagi lähedaseks saada. Sealsed seadused nõuvad, et naisega maganud mees peab pere au päästmiseks abieluettepaneku tegema. Nii läks ka Charles Tombe nimelise mehega. Too avastati kitsega rõõmlemast ning mees pidi kitsega pulmad tegema ning looma peremehele ka lisatasu maksma.

Tuleb välja, et mõnikord võib loomaga abiellumine hoopis kasuks tulla. Indiast pärit talumees uskus, et teda on tabanud needus, sest ta viskas oma riisipõllul kaks koera kividega surnuks. Pärast seda algas pikk põud. Ennustaja ütles talle, et ainus viis needust peletada on järgmise koeraga abielluda ja elada koos temaga.

Kassid võivad olla inimese parimad sõbrad. Saksamaalt pärit postiljon abiellus oma kassiga, kui loomaarst ütles, et kass on haigestunud ja teda päästa ei õnnestu. Saksa ametnikud polnud alguses nõus, ent lõpuks õnnestus kassi omanikul siiski oma lemmikuga paari minna.

Endine San Francisco sõdur tunnistas, et ta on armunud Eiffeli torni. 2008. aastal otsustas ta asja ametlikuks teha, abiellus Eiffeli torniga ja sai enda nimeks Erika La Tour Eiffelin.

Mida teha, kui oled armunud videomängu tegelaskujusse? Mees, kes mängis arvutimängu „Love Plus“ armus sealsesse tegelaskujusse ning otsustas temaga 2009. aastal abielluda.

Ameeriklanna, kes oli sõitnud lõbustuspargi vaaterattaga üle 3000 korra, otsustas lõpuks oma lemmikatraktsiooni kosida ja temaga abiellu astuda.

54-aastane Eija-Riitta Berliner-Mauer, kelle perekonnanimi tähendab saksa keeles Berliini müüri, abiellus selle betoonist ehitisega 1979. aastal. Berliner-Maueri kinnitusel armus ta sellesse müüri juba lapsena, nähes seda televiisorist. 

Hiljem hakkas rootslanna Berliini müüri fotosid koguma ja säästis raha, et Berliini sõita. Oma kuuenda reisi ajal, mis toimus 1979. aastal, abiellus ta kümnekonna tunnistaja juuresolekul müüriga. Naise sõnul oli tal müüriga hea suhe ja ta tunneb tõmmet horisontaalsete asjade suhtes. Kui Berliini müür lammutati, oli naine pettunud ning sõnas, et tema abikaasa tapeti.