Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
11. jaanuar 2018, 13:31

EKSPERT ANNAB NÕU: ära lase eneserahuldamisel suhet rikkuda (6)

Kas suhetes on masturbeerimisel kohta? Jah. See on sinu keha ja sul on õigus teha sellega, mida iganes tahad. Aga nagu kõigil muudel asjadel elus, on ka masturbeerimisel oma kitsaskohad, mis võivad mõjutada inimsuhteid. Seksuaalteraapiale pühendunud psühhoterapeut Vanessa Marin õpetas Lifehackeris, kuidas teha nii, et sul oleks terve suhe nii oma partneri kui ka oma käega.

Suhtes masturbeerimise kasutegurid

See teeb inimest oma keha suhtes enesekindlamaks. Paljud häbenevad oma keha, sealjuures eriti just suguorganeid. Aga masturbeerimine eeldab füüsilist kontakti omaenda kehaga ja inimene kogeb naudingut nende piirkondadega, mida ta häbenema kipub. Enese näppimine ei pruugi su madala enesehinnangu probleemi täielikult lahendada, aga vähemasti saad aru, et suguelundid on üks vinge värk.

See aitab sul õppida, mis sulle meeldib. Paljude jaoks on raske partneriga orgasmini jõuda, kui nad pole selleni esmalt ise jõudnud. Masturbeerimise läbi saad enda kohta näiteks selliseid õppetunde nagu „ohoh, kerge munandite pigistamine aitab mul kiiresti kosmosesse põrutada“.

Nii õpid kauem vastu pidama. Just paljude meeste jaoks on onaneerimine hea viis oma kestvust treenida. Eesmärk peakski olema masturbeerida nii kaua, kui sa tahaksid suuta partneriga vahekorras olla.

See võib tõsta su libiidot. Masturbeerimine paneb sind sagedamini seksi peale mõtlema ja meenutab sulle, kui mõnus on kogeda naudingut ja saada orgasme.

See teeb kehvemini sobituvate seksivajaduste talumise lihtsamaks. Igas suhtes on hetki, kui üks partner tahab seksi, aga teine mitte. Masturbeerimine on hea viis saada rahuldust siis, kui partneril pole parajasti tuju.

Probleemid, mida masturbeerimine võib tekitada

See võib tekitada distantsi. Kõigile on vaja natuke aega omaette olemiseks, eriti suhetes – ja masturbeerimine võib olla hea viis nautida veidi kvaliteetaega iseendaga. Aga mõnikord võib see partnereid teineteisest liialt kaugele viia. Eriti, kui masturbeerimine on sinu jaoks köitvam kui intiimhetked partneriga.

Kui see on sulle ainus viis rahulduse saamiseks. Mõned inimesed rahuldavad end sellistel spetsiifilistel viisidel, mida partneriga olles järgi teha ei saa. Muidu pole see probleemiks, aga kindlasti on siis, kui see on sinu jaoks ainus erutumise või lõpuni jõudmise viis.

Kui see asendab kirge partneri vastu. Mõnikord juhtubki nii, et inimene rahuldab end ise ära ja ei tunne pärast enam huvi või vajadust partneriga hullata. Eriti just meeste puhul, kel on pikem taastumisperiood.

Kuidas hoida tervislikku tasakaalu?

Ole oma kommete osas aus. Osa masturbeerimise võlust seisnebki lihtsuses: „Mul on paar minutit vaba aega, okei, püksid maha!“ Siiski tasuks seda kommet veidi analüüsida ja selle üle mõelda. Küsi endalt ausalt, ega see harjumus sinu ja partneri vahel probleeme ei tekita.

Masturbeeri koos partneriga. Asi on küll sinu isiklikus suhtes oma kehaga, aga mõnikord võib ka partneri kampa võtta. Proovige seda koos teha. See võib mõnusasti voodirutiini murda. Ja kui sul pole parajasti tuju, siis vaata, kuidas su partner seda teeb – see võib olla pagana erutav.

Kommunikatsioon terve masturbeerimise nimel. Paljud inimesed ei räägi sellest piisavalt avatult, aga aus diskussioon muudab maailmas palju asju paremaks. Mida rohkem toetame eneserahuldamise tervislikke aspekte, seda rohkem vähenevad negatiivsed. Räägi partneriga plussidest ja miinustest. Kui oled koos naisega, kes seda häbeneb, siis ütle talle, et oled selle poolt, et ta oma keha paremini tundma õpiks. Kui elad koos partneriga, siis anna talle omaette olemiseks aega ja ruumi ning tee talle vahel heakskiitvalt muiates silma.