Foto: Meelis Meilbaum
Mitmesugust
6. jaanuar 2018, 11:57

37 kilo kaotanud Katryn Kippus: kui kaal alla ei lähe, tehakse midagi valesti

Kui Katryn Kippus oma ligi sajakilost keret peeglist vaatas, haaras teda õud ja vastikus. «Lihtsalt rõve oli,» meenutab ta, «aga teadsin, et nii see ei jää.»

Katryn (24) tunnistab, et nälg muudab ta vihaseks. Sellegipoolest on praegu iluteenindajana töötav naine pidanud kõikvõimalikke dieete, millest enamiku juurde – nagu ikka – kuulub korisev kõht ja virvendus silme ees.

Kehakaaluga hakkas ta maadlema juba teismelisena, tippkaal saabus üle-eelmise aasta veebruarikuus, kui naine tõi ilmale kolmanda lapse. «Kohe pärast sünnitust kaalusin 109 kilo, kuu aega hiljem oli raseduskõht kadunud ja kaal näitas 99,8 kilogrammi. See oli õudne – sõna otseses mõttes sada kilo naiseilu! See oli minu jaoks liig mis liig ja võtsin ühendust Marek Kalmusega, kelle toitumisprogrammi hakkasingi järgima,» jutustab kolme poja ema.

Ootas juba õhtul hommikusööki

15. märtsil 2016 algas Katryni jaoks uus, normaalse toitumisega elu. «Mulle see sobib, sest süüa saab normaalselt, lihtsalt kõike tuleb mõõdukalt võtta. Kuigi, jah, esimesed kaks nädalat olid väga rasked,» tunnistab ta. «Nälg tahtis silmanägemise ära võtta. Perele tegin ju ikka süüa – pann­kooke ja kartulit-kastet. Kõik isutas jubedalt. Mõtlesin, millal ometi saan magama minna, et hommik saabuks ja süüa saaks. Hakkasin ka kõndimas käima, kaheksa kilomeetrit päevas.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse