Omlett singi ja tomatitega
- 2 muna, 45 g suitsusinki sealihast (10%), 20 g juustu (24%), 1 tl oliiviõli, 1 tomat, pool sibulat. 275 g pirni.
Klopi kausis munad, vesi, sool ja pipar. Haki sink ja sibul ning prae neid pannil mõni minut. Kalla peale munasegu. Lisa juust. Kata omlett kaanega ja lase hüübida. Serveeri tomatiga. Magustoiduks söö pirni.
Brokoli-juustupallid
- 50 g juustu (24%), 170 g kartulit, 5 g oliiviõli, 2 peotäit brokolit, pool muna, 1,5 sl maitsestamata jogurtit (5%), pool küüslauguküünt, maitseks meresoola, pipart, sidrunimahla ja -koort.
Keeda kartulid pehmeks ja riivi jämedalt. Keeda ka brokoli ja haki noaga väikeseks. Riivi juust. Klopi lahti muna. Lisa munale riivitud kartul, juust ja brokoli. Maitsesta soola, pipra ja sulle meeldivate ürtidega. Vormi segust väikesed pätsid, aseta ahjuplaadile ja piserda üle oliiviõliga. Küpseta pätsid 230kraadises ahjus pealt kuldpruuniks (u 15 minutit).
Dipikastmeks sega kokku maitsestamata jogurt, sidrunimahl ja killuke purustatud küüslauku. Maitsesta kaste soola ja pipra ning riivitud sidrunikoorega.
Brokolipüreesupp
- 115 g suitsutatud broilerifileed, 115 g kartulit, 13 g kuivatatud kõrvitsaseemneid, 20 g sulatatud juustu (18–19%), 2 peotäit brokolit, 1 suurem porgand, 1 küüslauguküüs, pool sibulat, maitseks meresoola ja pipart.
Keeda kooritud ja tükeldatud juurvilju 10–15 minutit. Rösti pannil kõrvitsaseemned. Kui juurviljad keedetud, lisa sulajuust ja püreeri saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kana ja röstitud kõrvitsaseemnetega.
Mandlid pirniga
- 50 g mandleid, 275 g pirni.
Naudi mandleid koos pirniga.
Ülejäänud suure valiku retsepte ja soovitusi leiad Naistelehe digiajakirjast!