Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
31. detsember 2017, 15:31

Kõlks ja «Head uut aastat!»: too peolauale huvitavaid uusi kokteile!

Kodune uusaastapidu on tore võimalus pereliikmed ja sõbrad kokku kutsuda ning üheskoos järgmist aastanumbrit tervitada. Kindlasti on külalistele tore üllatus, kui võtad neid traditsioonilise vahuveini asemel vastu kihiseva kokteiliga!

Ka Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskuse juht Angelika Larkina julgustab inimesi kodustel pidudel mullikokteile segama. «Need on väga populaarsed! Piisab vaid ühest kihisevast koostisosast ja kokteil muutub paugupealt pidulikuks!»

Hea ja pikantne kokteil ei pea sugugi tähendama leheküljepikkust retsepti, sageli piisab tõeliselt peene joogi valmistamiseks vaid paarist koostisosast. Alkoholidest sobivad kokteili sisse kõik, kus mull sees – šampanja, vahuvein, prosecco, siider, õlu. Kui jook saab vurtsu sisse pikendaja abil, sobivad mulliveed, limonaadid, alkoholivabad õlled-siidrid-vahuveinid.

Angelika sõnul arvatakse sageli, et kokteilivalmistamine on kulukas lõbu. Tegelikult aga ei maksa seda peljata - erinevatest komponentidest kokku segatud joogiga võib kaasneda hoopis rahaline võit, sest alkoholi kulub vähem ja suurt klaasitäit jooki jätkub limpsimiseks kauem.

MARJANE INGVER

4 laimisektorit

2 lusikatäit suhkrut või 1 cl põldmarjasiirupit

3 cl mustasõstramahla

2, 5 cl jõhvikamahla (meie kasutasime Cido oma – mida tugevam maitse, seda marjasem kokteil)

pikenduseks ingveriõlut (alkoholivaba –
meie kasutasime Thomas Henryt, aga võib ka Fentimansi)

rosmariinioks ja soovi korral jõhvikaid

Võta madal klaas, pane põhja laimisektorid ja suhkur (või siirup), lisa mahlad, jääkuubikud ja kalla peale ingveriõlu. Sega kõik korralikult läbi ja lisa veel jääd. Kaunista rosmariinioksa ja külmutatud jõhvikatega. Kui pakud jooki lastele, timmi suhkru või siirupiga magusamaks.

Teisi kokteiliretsepte uudista Naistelehe digiajakirjast!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse