HEAD UUT AASTAT: Vabaduse väljakul rullub tänavu lahti aegade võimsaim uusaastapidu.Foto: Alar Truu
Eesti uudised
29. detsember 2017, 14:08

Kuhu minna, mida teha? Erinevatele aastavahetuspidudele on oodatud nii glamuuritarid kui hipsterid (7)

Räppar Cool D loos kõlav stsenaarium „vaadatud on teleteater ja siis pildituks end joon“ rullub aastavahetusööl lahti ilmselt nii mõneski majapidamises. Neile, kes tahaks selle maagilise öö aga Eesti kahe suurima linna seltskondlikus tähesäras veeta, on korraldatud mitmeid tasuta üritusi, kuid soetada saab ka terve kuupalga ulatuses peopakette. 

Tallinnas Vabaduse väljakul võetakse  uut aastat vastu võimsamalt kui kunagi varem – taevalaotusel mürtsub kümme minutit järjest suurejooneline ilutulestik, mis läheb maksma 14 600 eurot. 2017. aasta viimasest päevast sünnib ERRi läbi aegade pikim telesaade, mis kestab 13 tundi!  

Kell 21:30 algaval aastavahetuse kontserdil esinevad näiteks Anne Veski, Marju Länik, Ivo Linna ja Smilers. Noorema publiku tõmbavad käima Getter Jaani ja DJ Andres Puusepp. Kontserdile palutakse kaasa võtta sinimustvalged lipud ja hea tuju. Umbes kella 23.45 ajal esineb Vabaduse väljaku laval pöördumisega Eesti rahva poole president Kersti Kaljulaid. 

Samal ajal, kui linlased Vabaduse platsil tasuta kontserdil hullujalgset tantsivad, toimub Tallinna koorekihile mitu alternatiivset üritust. Üks pealinna uhkemaid uusaastapidusid peetakse NOA restoranis – piletihind on täiskasvanutele 149 eurot, 7-12-aastastele lastele 75 eurot. Pilet sisaldab õhtusööki, pokaali šampanjat, vett, kohvi ja teed. Peol esinevad ansambel Legend, Marvi Vallaste, Lauri Pihlap ja Hollandi lauljatar Mingue. 

Aga saab veel glamuursemalt – pealinna pidude lipulaev on Hiltoni hotelli glamuurne aastavahetuspidu restoranis The Able Butcher. Õhtu algab tervitusjoogiga, millele järgneb õhtusöök rikkaliku valiku hõrkude roogadega. Peakokk Alexander Kaiseri poolt pakutavaid maitseelamusi saadab jazzmuusika. Paraleelselt Hiltoni kasiinos toimuval peol esineb popdiiva Anne Veski. Keskööks kogunetakse aga Hilton Tallinn Park 11. korruse sohvabaari, kus šampanjaklaase kokku lüües avaneb vaade kogu Tallinna ilutulestikule.

Restoranipeole saab soetada õhtusöögipaketi, hõbepaketi (hinna sees joogid) või teemantpaketi (hinna sees peened joogid, sh šampus, mitte vahuvein). Pakettide maksumus on 179-349 eurot. Kasiinopeole maksab pilet 225 ja selle hinna sees on meelelahutusprogramm, õhtusöök ja piiramatu kogus allkoholi. 

Ülemiste Citys asuvas sündmuskeskuses SpaceX toimub  pealinna bravuurikaim aastalõpupidu, kus on õhtujuhtideks Õhtulehe loovjuht Anu Saagim ning ilu- ja stiilimaailma kuninganna Reet Härmat. Piletihinnaks 150 eurot.

Armupidu noortele, kuke põletamine hipsteritele

Kultuurikatel muutub aga vana-aasta viimasel päeval kell 21 karusselliks, millele annab tuurid sisse ansambel Púr Múdd ja HU?. Peol muutuvad Kultuurikatla ruumid üheks ööks võlumaaks, kus kohtuvad  silmamoondajad, miimid, salapäraste maskide taha peitunud külalised, öised seiklused ja ilutulestik. Pileti eest tuleb maksta 35-50 eurot. 

Noortele, kes armastust otsivad, toimub uusaastaööl pealinnas Von Krahli teatris vallalisele mõeldud pidu. Ürituse Facebooki lehel lubatakse, et peol ootavad vallalisi armunõuandla, kiirkohtingud ja tulevane abikaasa. Piletirahaks tuleks arvestada vastavalt saabumisajale 15-25 eurot.

Hipsterite meelispaigas Telliskivis toimub ilutulestikuvaba peresõbralik aastavahetusrituaal. Südaööl süüdatakse Telliskivi loomelinnaku väljakul pürotehnika asemel hoopiski 5-meetrine kukeskupltuur, mille taustal teeb Meisterjaan üleminekuloitsu. Selle rituaali saatel jäetakse hüvasti punase tulikuke aastaga.

Tartu vägevaim aastalõpugala peetakse Eesti Rahva Muuseumis, kus astuvad üles ABBA austusbänd Swede Sensation, Jan Uuspõld, Shanon, Veiko Veiert ja Must JaAm. Peo lõpetab DJ, kes tantsutab pidulisi uste avamisest kuni varajaste hommikutundideni. Pilet maksab 24-39 eurot.

Tartu südalinnas paiknev V Spa pakub aastavahetuseks mitmeid erinevaid peopakette. Hinnad varieeruvad vastavalt valitud toatüübile – 339-478 eurot. Tantsuks mängivad Liis Lemsalu, ansambel Dreamers ja La Phoenix. Ühes peo, õhtusöögi ja voodikohaga saab kasutada ka spaad ning sauna- ja soolamaailma. 

Neile tartlastele, kel rahataskud nii suuri väljaminekuid ei luba, on mitmeid erinevaid üritusi ööklubides ja baarides – Aparaaditehases, Shootersis, Illusionis, Naiivis, Tempos ja Athenas. Näiteks Genialistide klubis saab viie euro eest tantsida Soome ja Eesti hittide saatel. Soome DJ-kollektiiv Overfitting Disco lubab õhtuks kosmilisi diskohelisid, metsikuid voodoo-trummirütme ja anime-muusikat. Selle peoga ühendab jõud ka heterosõbralik Vikerruum.