Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
27. detsember 2017, 18:52

Lea Dali Lion meisterdab endale uut elu

Laulja Lea Dali Lion meisterdas tänavu kõik jõulu­kingid sõpradele ja sugulastele ise. Nobedate näppude alt jõudis päkapikumaju, jõulukaunistusi ja ingleid isegi jõululaadale. Seda, millega ta tegelikult tegeleb, ei saavat aga ei kaaluda ega mõõta, vihjab naine.

Lea (43) on oma meisterdamis­hobi nii kirglikult ette võtnud, et tegi selleks majja lausa eraldi toa. Tulevikuplaanides näeb ta end töökojas ka mööblit disainimas. Koos tütarde Jasmiin Dali (9) ja Geiti ­Gerberaga (7) nokitseti jõulude eel nende «päkapikutöökojas» kõigest, mis kodus üleliigseks osutus, jõuluehteid, päkapikumaju ja muud põnevat. Taas­kasutus on hinnas ja käiku läksid isegi kanalisatsioonitoru ülejäägid ning Jasmiini saabas. «Pooltest asjadest, mis prügikasti lähevad, saaks midagi ilusat teha,» leiab Lea, kes on valmistanud apelsinikoortest lõhnavaid roose, munakoorest ja WC-­paberirullidest kuusekaunistusi ning nahast-paeltest-pärlikestest ehteid ja vöösid. Ka oma lavakostüümid on näpuosav naine enamasti ise õmmelnud ning saapadki moodsamaks ja stiilsemaks disaininud.

Huvi meisterdamise vastu sai alguse juba lapsepõlves. Vahepeal oli see hobi ka vajaduspõhine, sest ülikooli ajal sündis Leale beebi. Toona veel emapalka polnud ja napp sissetulek sundis lapsele rõivad selga õmblema kapis leiduvatest riidetükkidest. «Seekord on tegu puhtalt loominguga. Meisterdasime jõuluks ingleid – vanadest raamatutest, kangast, sulgedest. Käiku läks ka vana lambi­kuppel. Legodest said päkapikumajad, need olid kooli jõululaadal väga popid. Katuse tegime savist ja kaunistused penoplastist,» kirjeldab Lea.

Päeva lemmikaeg

Kunstiandele leiab naine väljenduse igal pool. Ka kokakunst pole talle võõras. Lastel on palju parem isu, kui serveerida neile südamekujulisi sööke või kujundada taldrikusse midagi vahvat. «Kui ma saaks, elaksingi töötoas. Muusika, käsitöö – see kõik tahab mu kerest välja pääseda. Looming ehk mingi loom tahab minust välja tulla. Ja jõuabki loomingusse,» naljatleb Lea sõnadega mängides.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse