Itaalias korraldatud uuringust selgus näiteks, et paarid, kellel on magamistoas teler, ei seksi pooltki nii tihti kui need, kellel seda pole.Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
22. detsember 2017, 14:35

Kaheksa asja, mis tapavad seksisoovi (8)

Ka kõige lähedasemas suhtes on mõned asjad, mis võivad tappa soovi seksida. 

1. Kallima ees pissimine. On tore, et sa tunned end tema ees nii vabalt, kuid ära kujuta ette, et see teie voodielu kuumemaks kütab, kirjutab Redbook. Loomulikult on paare, kes teevad teineteise ees absoluutselt kõike, aga alati on hea olla vähe viisakam. Vannitoa ukse lahti jätmine on intiimne, kuid kindlasti mitte erutav.

2. Kaisuloomad voodis. Kui sinu voodis on aukohale seatud pehmed ja karvased, siis annad mõista, et see on koht kudrutamiseks, kuid mitte kirglikuks vallatlemiseks. Plikalik magamistuba ei tekita ilmselt teis kummaski ihasööste. See jätab sinust vaid lapsiku mulje.

3. Telekas magamistoas. Teleka ees kudrutamine, mis selles küll halba olla saaks? Mitte midagi, kuid ära oota, et selline tegevus teie seksielule hästi mõjuks. Itaalias korraldatud uuringust selgus näiteks, et paarid, kellel on magamistoas teler, ei seksi pooltki nii tihti kui need, kellel seda pole.

4. Seksi kasutamine relvana. Osad naised seksivad oma partneritega eesmärgil saada nad millekski õigesse meeleollu. Põhjused võivad olla erinevad, ehk tahab ta uut käekotti või uut pesumasinat. Selline seksi abil manipuleerimine tekitab aga suhtes pingeid. Sama kehtib ka siis, kui keeldud seksimast, et teda kuidagi karistada. Tema jaoks on selge, et püksid on sinu jalas ja ta tunneb end võimetuna. Jäta meelde, et seks on selleks, et seda nautida, mitte selle abil oma tahtmise saamiseks.

5. Orgasmi teesklemine. Ta küll kulutas kõvasti aega, et sind õnnelikuks teha, kuid sa oled väsinud ja stressis ning lihtsalt ei suuda orgasmi saada. See pole kellegi süü ning orgasmi teesklemine pole kindlasti õige lahendus. Esiteks pole see aus ja teiseks ehitad sa tõde varjates teie vahele seina. Kui ta teeb midagi valesti, siis juhi teda õigele teele. Kui sa pole lihtsalt õiges tujus, siis ütlegi, et ta on suurepärane, kuid sa oled liiga väsinud. Oluline on leida lahendus koos, mitte raisata oma aega ja energiat võlts-orgasmide etendamisele.

6. Oma kunagiste partnerite oskustest rääkimine. Voodis tuleks olla avameelne, kuid see ei tähenda küll kuidagi seda, et pead talle oma endistest peikadest detailse aruande esitama. Isegi, kui tahad talle oma eksidest rääkides näidata, kui palju parem on tema nendega võrreldes. Tekitad nii temas ebakindlust ja võrdlusmoment jääb teda edaspidigi kummitama. Sa ei taha ju, et ta sinuga seksides mõtleks muudkui, kas ta on ikka sama hea kui sinu endine.

7. Keskendumine emaks, mitte naiseks olemisele. Lapse sünd muudab loomulikult teie suhte dünaamikat. On täiesti arusaadav, et päeva lõpuks oled beebi eest hoolitsemisest nii väsinud, et muuks ei ole mingit soovi. Kui sa aga hakkad seksile aina rohkem ei ütlema, siis võib ta varsti küsimisele hoopis käega lüüa. Ürita seada asjad nii, et sul on päeva lõpuks ka tema ja enda jaoks natuke energiat.

8. Mehe kohtlemine sõbrannana. Vead teda endaga poodi kaasa, sunnid oma kotti kandma ja kuulama sinu monoloogi nendest jumalikest kingadest, mida sa täna märkasid. Kui koju jõuate, pole teil kummalgi aga seksimiseks tahtmist või energiat. Ta võib olla ju sinu parim sõber, aga see ei tähenda, et te peaksite kõike koos tegema. Ta on siiski sinu mees, mitte sõbranna.