Foto: Tiina Kõrtsini
Jõulud
20. detsember 2017, 21:01

Mänguasjade kingiedetabelit juhivad interaktiivsed munad ja autoks muundatavad robot-koletised (4)

Kuigi jõuluvanale saadetud soovikirjade hittideks kipuvad olema küllaltki krõbeda hinnaga kõigi tulede ja viledega mänguasjad, ei ole lapsevanemad siiski unustanud ka traditsioonilisi lelusid.

Nii nagu maailma veebimüüjate portaalidest, ostetakse ka Eesti mänguasjapoodidest tänavu tüdrukutele kingiks L.O.L. üllatuspalle, mis sisaldavad nukku ja aksessuaare. Üllatus seisneb selles, et paki sisu ei ole võimalik enne ostmist kindlaks teha. Populaarne on ka interaktiivne muna Hatchimals, mille eest tuleb hoolt kanda, et kooruks välja väike mänguloom ning Baby Borni interaktiivne nukk. Poistele lähevad kingiks aga Beyblade´i vurrid, Transformersi robot-koletised, mida saab autoks muuta ja Nerfi mängupüstolid.

„Sarnaselt eelmise aastaga on väga hinnas interaktiivsed loomad, nagu FurReal tiiger ja kakav koer ning Silverlit Macrobot robotid. Lauamängude hitid on kiiret mõtlemist treeniv mäng „5 sekundit Junior“,  ennast ja oma sõpru paremini tundma õpetav „EGO“, täpset kätt nõudev lauamäng „Mistakos“, milles tuleb panna toole üksteise otsa nii, et need ümber ei kukuks ning klassikaline „Monopol“. Hästi liiguvad ka teaduskomplektid Science4You, millega saab teha katseid,“ selgitab XS mänguasjakaupluse turundusjuht Monica Vool. 

Eelmisel aastal võidukäiku alustanud muna Hatchimals ning interaktiivsed koerad-kassid on ostetuimad mänguasjad Tallinna Kaubamaja lasteosakonnas ka tänavu. Kaubamaja kommunikatsioonijuhi Anna Villemsi sõnul on praegu näha, et ka robotid muutuvad populaarsemaks. „Lihtsamad robotid ja robootikamängud sobivad juba kolme- ja viieaastastele, keerulisemad pakuvad proovikive kooliealistele,“ räägib Villems. 

„Interaktiivsete robotitega saab laps suhelda, neid saab programmeerida tantsima, teksti salvestama, mööda labürinti või kindlat teekonda liikuma, omavahel suhtlema ja palju muud. Robotid on efektse välimuse ja naljaka häälega ning nende programmeerimine pakub toredat meelelahutust,“ kiidab Villems. Samas ostetakse palju ka traditsioonilisi mänguasju nagu Lego ja Playmobili klotsid ning konstruktorid, lauamängud, teaduskomplektid, nukud ja autod ning ka puidust mänguasjad.

Algkooliealise poisi vanem Jaan haarab peast, kui kuuleb, et interaktiivne, lapse häälele reageeriv Star Warsist inspireeritud robot maksab 299 eurot. Teda ei lohuta ka internetipoe soodushind 199 eurot. „Selle raha eest võib osta peaaegu sõitva auto!“ pahandab lapsevanem ja toob näiteks, et eelmiste jõulude ajal ütles laps, et kõige parem ja nalja tegev mänguasi, mille ta jõuluvanalt sai, oli pisike purgike mängulima. „Seevastu 40eurone robot ei hakanudki tööle ja seisab siiani kasutult kapi otsas.“