Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
21. detsember 2017, 13:20

Mati Talviku lapselaps Gertrud on praktikal Euroopa kosmoseagentuuris

Seitse aastat tagasi Lõuna-Aafrikasse õppima põrutanud Gertrud Talvik unistab suurelt. Kui kõik läheb nii, nagu praegu Euroopa kosmoseagentuuris praktiseeriv piiga soovib, istub ta ühel ilusal päeval kosmoselaevas ja kuulab stardiloendust.

Kuulsa Mati Talviku lapselaps, Epp Eespäeva ja Artur Talviku tütar Gertrud (27) oli enne Lõuna-Aafrikasse minekut teinud endale selgeks kaks asja: ta peab minema õppima ja ülikool peab asuma mõnusas kliimas.

«Miks just Aafrika?» on Gertrudi sõnul viimaste aastate raskeim küsimus, mille vastuse kallal ta pidevalt juurdleb. Reaalained on talle alati sobinud. «Endale seletasin seda nii, et keskkonnas, mis mulle meeldib, on soe ja pakub avastamisrõõmu, olen valmis ka midagi väga keerulist õppima. Olin just Austraaliast tulnud ja teadsin, et sinna ma edasi õppima ei lähe. Siit hakkaski kõik hargnema,» olid neiu prioriteedid selged.

Keskkooli viimased kaks klassi läbis ta ühe aastaga ja võttis siis vaheaasta, et maailmas veidi ringi vaadata. Koos venna ja hea sõbraga võeti üheotsapilet Austraaliasse. «Jah, läksin käsipagasiga: bikiinid, sandaalid ja hambahari. Mõtlesin, et hakkan rannas surfilaudu laenutama ja meid ootab ees hästi tore elu,» naerab rändur.

Reaalsus oli aga selline, et kahe nädalaga sai raha otsa, noored nop­pisid istanduses õunu ja üsna pea mindi laiali – Gertrud Sidneysse, poisid Brisbane’i. «Reisisin mööda Austraaliat ringi. Istandustes oli hea teenistus, töötasin seal mõne kuu, kuni mõistsin, et ei taha mitte kunagi enam füüsilise tööga leiba teenida – pean õppima minema. Tulin Eestisse ja astusin EBSi rahvusvahelise turunduse erialale. Pidasin vastu täpselt kuu aega, kui tundsin, et see pole absoluutselt minu ala! See oli nii fookustatud rahategemisele, et mul viskas kohe punased tuled ette,» pajatab noor naine.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse