Foto: AFP/ SCANPIX
Inimesed
18. detsember 2017, 21:15

Miss Iraagi pere pidi süütu selfi tõttu põgenema (2)

Miss Iraagi pere oli sunnitud kodumaalt põgenema, kuna iluduskuninganna klõpsis Miss Universumi valimisel ühise selfi Iisraeli esikaunitariga.

Miss Iraak Sarah Idan ja miss Iisrael Adar Gandelsman otsustasid novembris Las Vegases universumi kauneima neiu valimisel ühispildi teha, mille praegu USAs elav Sarah postitas oma Instagrami kontole. Seletuses seisis: „Armastust ja rahu miss Iraagilt ja miss Iisraelilt.“ Kuid Bagdadis, mis on Iisraeliga sõjajalal, puhkes foto peale säärane skandaal, et tema pere oli sunnitud kabuhirmus põgenema. Seda rääkis miss Iisrael oma kodumaa televisioonis. 

„Inimesed ähvardasid Sarah't ja tema peret – et kui ta koju tagasi ei pöördu ja neid fotosid maha ei võta, jääb ta miss Iraagi tiitlist ilma. Ja et ta tapetakse,“ vahendab Daily Mail miss Iisraeli sõnu. „Nad lahkusid hirmu tõttu Iraagist vähemalt olukorra rahunemiseni.“ 

Idan on araabiakeelses vastuses öelnud, et miss Iisrael oli talle avaldanud lootust, et ühel päeval on nende kahe religiooni (judaismi ja islami) vahel rahu. Ühtlasi oli miss Iisrael avaldanud lootust, et tema lapsed ei pea sõjaväeteenistuses käima. „Ta palus minult fotot ja ma nõustusin, öeldes, et ka mina loodan rahu ja tahan aidata seda sõnumit levitada,“ ütles Sarah, kes on teeninud nii USA kui ka Iraagi armees.

„See foto ei tähenda, et ma toetaksin Iisraeli valitsust või selle poliitikat araabia maade suhtes. Palun kõigilt vabandust, kes võtsid seda solvanguna Palestiinale – see polnud eesmärk.“