Foto: Ragne Värk
16. detsember 2017, 11:40
RETSEPT: Mee, pähklite ja ürtidega küpsetatud valgehallitusjuust
Kuigi jõuluajal ei pruugi maad katta kõrge lumevaip, võib seesama helgus kaunistada toidulauda. Meega ahjus küpsetatud juust, paheline juursellerisupp ja õhkõrnad maapähklivõitäidisega beseetupsud toovad jõulukuusse meeli paitavaid hetki!
Ahjus küpsenud valgehallitusjuust maitseb võrratult. Koos mee, pähklite ja ürtidega sobib see hästi eelroaks või näksimiseks pärast õhtusööki. Samuti on nii valmiv roog imehea seltskonna ühendaja.
Serveeri rooga näiteks kreekerite või värske ciabatta’ga.
- 1 ketas (120–150 g) Camemberti valgehallitusjuustu
- 1 tl mett
- näpuotsatäis kaneeli
- väike peotäis punet
- 2 sl Kreeka pähkleid, hakituna
- 0,5 tl roseepipart
- u 1–2 tl oliiviõli
Tõsta juust küpsetuspaberile ning tee sellele noaga sisselõiked üht- ja teistpidi. Määri meega, raputa peale kaneeli ja käte vahel peenemaks murtud punet, seejärel pähklid ja kergelt purustatud roseepipar. Piserda oliiviõliga. Aseta juust koos küpsetuspaberiga pisikesse ahjuvormi. Selle puudumisel kasuta fooliumit, jättes juustu pealt avatuks. Küpseta 180kraadises ahjus 15 minutit. Serveeri kohe!
Teisi retsepte uudista Naistelehe digiajakirjast!