Foto: PantherMedia / Scanpix
Inimesed
5. jaanuar 2018, 09:16

Miks peaks keemiat sisaldavaid puhastusvahendeid vältima?

Nüüdisajal elatakse ja kulutatakse ressursse nagu poleks tulevaid põlvkondi. Aga ehk peaksime astuma sammu tagasi ja mõtlema, mis saab meie lastelastest ja nende lastest? Lugeja võib nüüd ehk mõelda, mida saab teha tema indiviidina. Tegelikult saab ikka. Alusta sellega, mis on enda ümber. Ära kasuta allergiaid tekitavaid ja keemiat sisaldavaid hügieeni- ja puhastusvahendeid, vaid eelista neid, mis on kasulikud nii meie tervisele, loodusele kui ka lemmikloomadele.

Kõigepealt teeme aga selgeks, mida õigupoolest tähendab probiootikum.

Probiootikumid on mikroorganismid (head bakterid), mis on inimkehale mõistlikes kogustes tarvituna ohutud. Veelgi enam, nad on väga kasulikud meie tervisele ja keskkonnale! 

Chrisal-Nordi puhastuvahendid on keemiavabad ja sisaldavad probiootikume. Chrisal on ainus probiootiliste toodete valmistaja, kelle toodetes säilivad probiootikumid aktiivsena minimaalselt kaks aastat ja seda tänu kindlale stabiliseerimissüsteemile. 

Paljudele on suureks üllatuseks, et mikrobioloogilised puhastusained on märksa tervislikumad ja keskkonda säästvamad kui tavakeemiat sisaldavad puhastusained. Pealegi töötavad nad ülimalt efektiivselt.

Chrisal-Nord on mikrobioloogilise puhastuse valdkonna teerajaja kogu maailmas, mille puhastusvahendid sobivad rakendamiseks nii kodus kui ka tootmisettevõtetes, ühistranspordis ja ühiskondlikes hoonetes, põllumajandusüksustes ja meditsiiniasutustes. Just viimastes nimetatud kohtades ei tohi keskkonna tervislikkuse osas teha mingeid kompromisse – see tähendab, et neis kohtades ongi praktiliselt ainuke tõeline ning kahjulikke kõrvaltoimeid vältiv puhastusvõimalus kasutada tervislikke ja keskkonnasäästlikke puhastusaineid. Igal võimalikul viisil tuleks vältida tervistkahjustavat ja negatiivset kõrvaltoimet omavat tavakeemiat. Nimelt jääb tavakeemia kasutamisel puhastatud pindadele alati teatud jääke, samuti puhast õhku reostavaid aure.

Miks kasutada Chrisal-Nord tooteid?

Tõhusus. Chrisal-Nord ei kasuta oma toodetes ohtlikke kemikaale. Suurpuhastusainetes sisalduvad orgaanilised soolad kõrvaldavad mustuse peamiselt mikroskoopiliste füüsikaliste reaktsioonide abil. Raskemaid valgulisi ja rasvaseid määrdumisi aitavad lagundada bioensüümid. 

Tavalised (keemilised) desinfitseerivad ained tapavad valimatult nii head kui ka halvad bakterid. Seetõttu jääb desinfitseeritud pinnale järgmistele sinna sattuvatele bakteritele hästi toiduks sobiv orgaaniline ollus. Sel viisil on äsja „desinfitseeritud“ pind heaks kasvupinnaks ka uutele bakteritele ning sellest „ohuringist” on traditsioonilisel viisil väga raske välja pääseda.

Tervislik ümbrus. Chrisal-Nord, olles mikrobioloogilise puhastuse valdkonna teerajaja maailmas, on välja töötanud ja patenteerinud kasulike probiootiliste bakteritega rikastatud puhastusainete tehnoloogiad. PIP märgiga tooted aitavad kasuliku mikrofloora lisamisega hoida meie elukeskkonnas mikrobioloogilist tasakaalu, piirates märkimisäärselt haigustekitajate levikut. PIP ained hoiavad ebameeldivad lõhnad ära, mitte ei maskeeri neid deodorandiga.

Ohutus. Kuigi kõik Chrisal-Nord tooted on kontsentreeritud, ei ole neis agressiivseid kemikaale. Ka kontsentraadi juhuslik sattumine nahale ei põhjusta söövitusi, rääkimata kasutuslahusest. Seetõttu on Chrisal-Nord turvaline valik ka väikelastega peredele.

Kulu. Kuna kontsentraati lahjendatakse 10-30 korda, siis sellevõrra harvem tuleb ka uut toodet soetada. 

Kasutajakogemus – kuidas töötasid Chrisal-Nordi puhastusvahendid?

Varasemalt olen kasutanud kodu puhastamiseks erinevaid keemiat sisaldavaid tooteid, mida võib leida supermarketitest. Olen hoidnud pigem loodustoodetest eemale, sest miks peaks mingi looduslik asi päriselt mustuse ära võtma? See oli mu arvamus aastaid, kuniks anti mulle proovida Chrisal-Nordi puhastusvahendeid.

Kuigi puhastusvahendite pudelid on võrreldes samasuuruste supermarketi pudelitega kordades kallimad, siis ei tasu sellest heituda. Tegemist on kontsentraadiga, mida tuleb lahjendada – niisiis, tehes kalkulatsioone, selgub, et ta tuleb pikemas perspektiivis märksa soodsam.

Kõigepealt võtsin ette vannitoa põranda puhastamise ja sain tõelise ehmatuse osaliseks. Pihustasin vahendit vuugivahedele ja hakkasin hõõruma. Mis välja tuli? Mustus! Sellele pinnale peale vaadates poleks iialgi arvanud, et vuugivahedesse on peitunud selline mustus. Seda enam, et pesen vannitoa põrandat igal nädalal. Süda läks pahaks.

Vanni ja kraanikaussi küürides said puhtaks kõik need ääred ja nurgad, kuhu oli kogunenud mustus, mis tavavahenditega enam välja ei tulnud. Tegin selle vea, et alguses ei puhastanud nurki piisavalt korralikult ja lõpuks need enam päris puhtaks ei läinud. Olin juba visanud käega, kuid minu suurimaks üllatuseks võtsid probiootikume sisaldavad tooted selle mustuse lahti. Üleüldiselt võib öelda, et kraanikauss ja vann said nii puhtaks nagu oleksid uued.

Samuti kasutasin üldpuhastusvahendit köögi ja sealsete pindade puhastamisel. Pärast vahendi pihustamist hõõrusin seda natuke ja vahe oli selgelt juba käega katsudes tunda. Pind oli sile, siidine lausa. Kui tavaliste vahenditega puhastada, siis jääb ta veidi raskeks nagu oleks mingi nähtamatu asi pinnal. Eks need olidki vist tavakeemiast jäänud jäägid, mida pidasin paratamatuseks. Nähes nüüd, et see ei pea olema paratamatus, ei suuda ma küll enam keemiat sisaldavaid vahendeid kasutada.

Mööda korterit kõndides pihustasin aga kodupuhastusspreid, mis oli koristuspäevale suurepäraseks lõpuks kui täpp i-le. Üleüldiselt võib öelda, et pärast seda oli kodus õhk kuidagi kergem ja värskem. Ootan põnevusega uute Chrisali vahendite proovimist.

-----------------------------------------------------

Kingi jõuludeks! Nüüd on saadaval ka Chrisal-Nordi jõulupakid, millega saad näidata lähedastele, et hoolid neist! Lisainfo kodulehelt!

Chrisal-Nord OÜ meeskonna eesmärk on puhastada Eestimaa keemiast, taastada looduse habras tasakaal, aidata inimesi kellel on erinevad allergiad keemiliste hügieeni ja puhastustoodete vastu.

Chrisal-Nord OÜ on probiootiliste puhastus- ja hügieenitoodete ainumaaletooja Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas. Ettevõte tegeleb nii toodete edasimüügi kui ka puhastusteenuste pakkumisega. Pakutavas tootevalikus on sobivaid puhastusvahendeid nii koolidele, haiglatele, hotellidele kui ka tööstushoonetele. Samuti pakume laia valikut hügieeni- ja kehahooldustooteid nii loomadele kui ka inimestele (probiootikume sisaldavad dušigeelid, vedelseebid, nõudepesuvahendid, deodorandid, jalaspreid, tervendavad kreemid, vannivahud). Tutvu valikuga täpsemalt SIIN! Hoia silma peal ka Chrisal-Nordi Facebooki lehel!