Foto: Kerttu Kruusla
Inimesed
15. detsember 2017, 14:09

Justin Petronel on käsil eneses rahu otsimise aeg

Justin Petronel on käsil eneses rahu otsimise aeg, mil ta soovib võtta elu nagu voolavat vett, et vaadata, kuhu välja triivib. Vähemalt esialgu on mehe kodusadam aga Eesti.

Justin Petrone (38) on India söögikohas (tema valik), hoolimata korralikult pressitud triiksärgist ja piinlikult puhtast lõuajoonest, kuidagi alasti. Või jätab selle mulje tema suurte roheliste silmade vaade? Muidugi, Justin on alati üsna avameelselt jaganud nii raamatutes kui ka kolumnides oma mõtteid sellest, kuidas elu teda kohtleb. Sama hingelist alastust tundsin kevadel, usutledes tema eksabikaasat Eppu, kui rääkisime vajadusest elada endale, inspireerida ise­ennast ja alluda elu paratamatustele.

Justin on valinud aknaaluse patjadel koha, kus saab rätsepaiste võtta. Noored jumekad ettekandjaneiud seiravad teda huvitatud pilkudega.

Kohe vestluse alguses tekib kummaline tunne, kes siin keda intervjueerib. Lühikese aja jooksul annan korraliku ülevaate oma elust, perest ja tööst. Mees palub vabandust ja ütleb, et ajakirjanikuna on tal vahel raske usutletavaks ümber orienteeruda. «Mulle tundub alati, et inimene, kellega vestlen, on minust huvitavam. On nii palju asju, mida tahaks teada saada. Olen väga uudis­himulik,» naeratab ta ja lisab, et lahe on näha ja kogeda elu uues valguses. «Mulle meeldib koht, kus kujutelm ja reaalsus kattuvad.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse