Mitmesugust
9. detsember 2017, 11:46

Kuidas käituda, kui auto hakkab libedaga teelt välja vajuma? (15)

Miinuskraade toov aastaaeg tähendab, et autojuhtidel, nii meestel kui ka naistel, tuleb mälu varasalvest välja kraamida võtted libedal teel toime tulemiseks. Meenutada vanu ja omandada uusi kasulikke harjumusi aitab veebiportaali Accelerista pea­toime­taja Ylle Rajasaar.

SÄILITA ROOLIS OLLES RAHU

Okei, õues on libe ja nüüd istud, vest seljas ja hõlmad lahti, vöö kindlalt üle kõhu, veidi nõutult ja soovid õnnelikku lõppu. Peamine on säilitada jätkuvalt rahu ja sõita vastavalt oma võimetele.

Kui auto hakkab teelt välja vajuma, ära hakka roolis rapsima, vaid too häääääästi rahulikult sõiduk teele tagasi. Moodsamad autod saavad selle trikiga muide ise hakkama, vähem moodsad annavad aegsasti teada, et teeolud on küll jõledad, kuid see-eest õudsed, ja juht saab selle võrra veel ettevaatlikum olla.

Kui auto läheb kurvis otse, tee süda kõvaks ja tõsta korraks jalg gaasipedaalilt, keera rool soovitud suunas ja anna siis uuesti gaasi, et auto selles suunas ka liiguks. Kõik peab toimuma maru rahulikult ja kui asi on käpas, siis nii juhtubki.

Libedaga järsemalt pidurdades vajuta alati enne alla siduripedaal. Pidurdamine on salakaval värk, siin päästavad korralikud talverehvid, madalam kiirus ja rahulik meel.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse