Mitmesugust
4. detsember 2017, 23:35

Kuidas reisida vähesega, nii et millestki puudust ei tunne? (1)

Selleks et oma puhkust vähem nautida, pole vaja teha midagi keerulist – võta kaasa liiga suur, liiga raske ja halvasti pakitud reisikott. Kuidas aga reisida vähesega, nii et millestki puudust ei tunne?

Küllap on igaüks pärast reisi kotti lahti pakkides imestanud, kui paljud asjad kordagi kasutust ei leidnud. Samas tirinud neid enda järel või tassinud seljas, maksnud pagasitasu, oodanud lennujaamas koti või kohvri mahalaadimist ja võib-olla pidanud kaotsi läinud pagasit ka taga otsima … Reisimine ei tohiks nii ebamugav olla.

Alusta sellest, et koostad nimekirja asjadest, mida järgmises sihtkohas tingimata vajad ehk milleta sa hakkama ei saa. Ära lisa ühtegi eset, mille kohta arvad, et seda võib «mingis olukorras» vaja minna. Usu, kui selline olukord tekib, leiad vajaliku ka poest. Suhtu pakkimisnimekirja kui lepingusse endaga ja ära paki ka hiljem impulsiivselt kaasa esemeid, mida pole üles märkinud.

Hoia ruumi kokku tualett-tarvetelt

Mõtle läbi kõik võimalused, kuidas vajalike esemete kaalu ja suuruse arvelt kokku hoida. Piira kaasavõetavate vedelike kogust – vesigi on ju raske, pealegi tuleb kõik vedelikud käsipagasis mahutada max 100 ml pakendis üheliitrisesse suletavasse plastkotti. Ehk on arukas soetada endale mõnest veebipoest järjest populaarsemaks muutuvad silikoonist lekkimiskindlad reisipudelid? Pooltühjana võtavad need vähem ruumi kui plastist analoogid. Saad osta tahkena nii šampooni kui ka higipulga, puhastada nahka niisutatud rättidega, soetada minimõõdus hambapasta koos kokkupandava reisihambaharjaga. Varusta end ka kerge, hästiimava ja kiiresti kuivava mikrofiibrist reisirätikuga.

Väldi raskeid rõivaid ja raamatuid

Kui oled sage reisija, tasub endale selleks võimalikult kerged rõivad soetada. Pista need spetsiaalsetesse pakkimiskottidesse (ingl packing cubes), mis aitavad rõivaid tugevamalt kokku pressida ja oma kohvri või reisikoti sisu ka paremini organiseerida.

Ära võta kaasa raskeid raamatuid, sh reisigiide, nagu Lonely Planet. Kui sul pole kaasas lugemiseks sobivat nutiseadet, trüki endale elektroonilisest reisiraamatust välja vaid vajalikud leheküljed.

Ka kott või kohver ise olgu võimalikult kerge, samuti ära unusta kontrollida, et see mahuks nende piirangute alla, mida lennu­firmad käsipagasi kaalule ja mõõtmetele esitavad.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse