Neli toiduainet, mis aitavad pärast suurt söömaaega taastuda (1)
Portaal Eating Well vahendab dietoloog Brierley Wrighti, kelle sõnul toodab keha seedimisprotsessi käigus kahjulikke vabu radikaale. Nende mõju korvamine pärast toiduga liialdamist nõuab kehalt tohutut tööd. Et seda veidigi leevendada, soovitavad teadlased pärast suurt söömaaega tarvitada neid nelja toiduainet, mis aitavad kehal kiiremini taastuda.
* Apelsinimahl. Ajakirjas The American Journal of Clinical Nutrition ilmunud arikli andmeil aitavad apelsinimahlas sisalduvad ühendid vähendada kalori- ja rasvarohkete toitude kahjulikku mõju südamele. Sellise tulemuseni jõuti 2012 aastal, kui lasti katsealustel rasva- ja kaloririkka toidukorra kõrvale juua apelsinimahla. Ilmnes, et neil oli vabade radikaalide tase pärast söömist madalam, kui neil katsealustel, kes tarvitasid söögi kõrvale vett või magustatud jooke.
* Puuviljad, mis sisaldavad ohtralt antioksüdante, aitavad vähendada vabade radikaalide tehtavat kahju.
* Äädikas. Kui lisad toidule, näiteks salatikastmele supilusikatäie äädikat, püsib su veresuhkru tase suurema tõenäosusega stabiilsena. Kui suudad pärast suurt söömist veresuhkru kiire tõusu ja sellele järgneva kiire languse ära hoida, hoiad ära ka vastupandamatu isu midagi õgida.
* Punane vein sisaldab ohtralt antioksüdante, mis aitavad kõrge rasvasisaldusega roogade kahjulikku mõju vähendada. Seepärast tehakse ka mitmeid lihatoite just punase veiniga. Klaas õhtusöögi kõrvale ei tee paha, kuid liialdada veiniga siiski ei maksa.
Kommentaarid