Foto: Daisy Lappard
Inimesed
30. november 2017, 08:37

Läbipõlemise ohver teest põrgusse ja tagasi: „Püüdsin olla liiga tubli.“

Jaanika Reismann on Paides asuva ajakeskuse Wittenstein giid. Särava ja rõõmsameelse naisega tuuritades ei oska aga aimatagi, millist põrgut ta näinud on. Kõik ainult seepärast, et nõudis endalt liiga palju.

Endale liiga suurte nõudmiste esitamine lõppes Jaanika (45) jaoks krahhiga. «Arvasin kogu aeg, et peab olema tubli, tööd tegema, lapsi kasvatama – olema eeskujulik ema, töötaja ...» räägib naine majanduskriisi toonud 2008. aastast, mis talle õpetliku kogemuse andis.

Ta elas ja töötas siis Järvamaal ühes asutuses, mille nime jätab märkimata. Jaanika kevadine puhkus pidi just algama, kui selgus, et tööandja plaanib koondama hakata. Kahe pojaga üksikemana ei saanud ta endale töökoha kaotust lubada ja jättis puhkuse vahele. Naine elas selle üle suuremate probleemideta ja pidas kergeid tervisehädasid, mis välja lõid, halva ilma süüks.

Tal oli aktiivne elu: käis kolm-neli korda kuus teatris, kursustel, koolis. Tagantjärele saab Jaanika aru, et põhjus oli soovimatus oma probleemidele otsa vaadata, nende eest põgeneda. «Väliselt oli kõik hästi, olin tubli, kõik oli korraldatud ja tehtud.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse