Foto: Aldo Luud
Mitmesugust
25. november 2017, 21:07

73aastane võimlemistreener Sirje: raskustest saab üle, kui lähed trenni ja kuulad muusikat

Mõne jaoks on vanus tõepoolest vaid number passis. Seda tõestab võimlemisklubi Rütmika asutaja, president ja treener Sirje Eomõis, kes korraldab suuri võimlemispidusid ja juhendab endiselt iga päev treeninguid. «Tunnen, et mu hing on noor,» nendib ta ise.

Tartlane Sirje (73) on kiirete liigutuste ja elava loomuga. 16aastaselt sai ta Nõukogude Liidu meistersportlaseks iluvõimlemises. Ta on noppinud medaleid ja tunnustust mitmetelt võistlustelt. Sirje on juba üle 50 aasta töötanud võimlemistreenerina – nii ilu- ja rühmvõimlemise kui ka naiste võimlemise juhendajana. Praegu kureerib ta peale naisrühma ka väikeseid võimlejaid lasteaias, õhtuti annab vesivõimlemistreeninguid. Sirje ise tänab kauaaegset treenerit Linda Jaansoni, tänu kellele ta hakkas armastama naisvõimlemist ja massvõimlemise pidusid.

Seitse aastat tagasi taaselustas daam Tartu võimlemispeod Tamme staadionil, kus osaleb igal aastal üle 2000 osavõtja päris väikestest kuni eakateni välja. Nendel pidudel on Sirje nii pealavastaja rollis kui ka naiste kavade autor.

Tema loodud võimlemisklubi Rütmika on tegutsenud juba 27 aastat, klubis on üle 500 võimleja. See koondab ilu-, rühm- ja harrastusvõimlejad, poiste akrobaatika, daamide rühmad ning vesivõimlejad. «Olen õnnelik inimene, sest minu töö on ka minu hobi,» õhkab Sirje rõõmsalt.

Daam on oma pikaajalise töö eest pälvinud ka palju tunnustust ja tiitleid, näiteks on ta saanud 2013. aastal Tartu terviseedendaja tiitli, 2014. aastal oma jalajälje Tartu Teerajajate alleel, Eesti Kultuur­kapitali Tartumaa aastapreemia spordi edendamise eest ja Eesti Kultuurkapitali elutööpreemia.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse