Foto: Kristjan Lepp
Mitmesugust
22. november 2017, 07:58

Tiit Sukk: „Minu laps on sageli tunnistanud, kui õnnelik ta on, et tal on ema ja isa.“

Kuigi Tiit Suka uus etendus soosib justkui meeste ja naiste vastandamist, ei pea mees ise seda üldse vajalikuks. Mehed ja naised jäägu nendeks, kes nad on – see teebki elu mõnusaks.

Muidu üsna privaatse olekuga näitleja Tiit Sukk (43) astub suure sammu oma isiklikust tsoonist välja ja osaleb koos Veikko Tääri ning Margus Prangeliga eneseiroonilises lavastuses «Mehed». Vestluse käigus saab kinnitust, et pealtnäha pigem sissepoole hoiakuga näitleja on avatud ja suure südamega mees, väga siiras ja vahel isegi veidike poisilik.

Tema elust ei puudu kalalkäigud ega arvutimängud, mille najal end välja elada, mõnus huumor naiste ja meeste teemal ning loomulikult suur armastus oma perekonna, abikaasa Eliis-Beth Roseni ja tütre Lisanne vastu. Ta ütleb isegi, et kuigi nad nimetavad etendust kohati biograafiliseks ehk justkui oma lugudeks elust enesest, peab tema tegelikult siin-seal vinti üle keerama ja päris aus olla ei saa, sest tal on lähisuhteloteriiga vedanud.

Aga kuidas sulle tundub? Kas mehed saaksid üldse ilma naisteta ja vastupidi? Võiksime me jääda sõna otseses mõttes meesteks ja naisteks?

Ma tean üht: minu laps on sageli tunnistanud, kui õnnelik ta on, et tal on ema ja isa. Olen õnnelik, et minul oli samamoodi. Äkki kusagil siin on vastus … Olen nõus, et naised võiksid jääda naisteks ja mehed meesteks. Mis see teine variant oleks?

Mida arvad soolisest võrdõiguslikkusest?

Elan väga võrdõiguslikus perekonnas. Teen kodus väga tihti näiteks süüa. Ja mis puutub uste avamisse, siis teen uksi lahti ka meestele, mitte ainult naistele, kui vaja.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse