Raamat
21. november 2017, 20:59

ÕL FOTOD JA VIDEO | Kirsti Timmer: suhtesse tuleb minna õige eesmärgiga ning seal olles jääda iseendaks (25)

„Punkt üks on see, et suhtesse tuleb minna õige eesmärgiga – et see on see inimene, kellega sa tahad koos olla. Hästi palju minnakse suhtesse eesmärgiga lihtsalt suhtes olla, kardetakse üksindust,“ räägib telenägu ja raadiohääl Kirsti Timmer.

Kirsti sai maha oma teise raamatuga, mis kannab nime „100 nippi, kuidas suhet hoida“. Kirsti räägib, et ühel päeval ühendus temaga kirjastus Helios, kes pakkus, et just tema sellise raamatu kirjutada võiks. „Ütlesin, et võtan mõtlemisaega, läksin koju, hakkasin mingeid punkte kirjutama ja sain paari tunniga 44 kirja,“ paljastab ta. „Helistasin tagasi ja ütlesin, et ma kirjutan.“ Raamatut kirjutas Timmer terve septembri, mis oli ka näosaates, millega ta seotud on, kõige kiirem aeg.

Inspiratsioon on tulnud Kirsti oma elus, sõbrannadelt ja ka ülipopulaarse raadiosaate „Naistekas“ ajal kuuldud lugudest. „Kui sa inimestega suhtled ja neid kuulad, tekib sul oma arvamus. Kui keegi kurdab, siis mõtled asja ka oma poolt. Teise inimese elu on lihtsam vaadata.“ Tegu on ka tiba psühholoogilise raamatuga ja Kirsti paljastab, et päris algaja ta selles vallas ei ole. „Olen kunagi ETV aegadel, kui tegin üht noortesaadet, lugenud nii psühholoogia kui psühhiaatria õpikuid, et mitte rumalaks jääda. Mul on isegi teadmised.“

Kirstil on sõbrannadega komme kord nädalas kokku saada, padjaklubi pidada, veini juua ja kõik meestega seotud mured ära rääkida. Milliseid nippe ta ise aga raudreeglina elus võtab?

Üks kord nädalas saame sõbrannadega padjaklubis kokku, joome veini ja siis räägitakse kõik asjad ära. „Punkt üks on see, et suhtesse tuleb minna õige eesmärgiga – et see on see inimene, kellega sa tahad koos olla. Hästi palju minnakse suhtesse eesmärgiga lihtsalt suhtes olla, kardetakse üksindust. Teiseks – inimesed kaotavad end suhtes ära. Hakatakse palju lävima hoopis kaaslase sõpradega, värvitakse oma pea seda värvi või kantakse neid riideid, mis teine ütleb. Lõpptulemus on see, et inimene, kellesse kunagi armuti, on kadunud. Tuleb endaks jääda. Punkt kolm on see, et ära nuhi!“

Vaata videost, kas Kirstil ka endal nuhkimisega kogemus on ja mida arvab ta teleprodutsent Kristi Nilovi kommentaarist, et Timmeri raamatust saab õppida, kuidas oma meest petta.