Foto: Pixabay
Mitmesugust
18. november 2017, 09:00

Ära soeta talvesaapaid ülejala: 4 kasulikku nõuannet!

Talve lähenedes tuleb paljudel osta uued soojad saapad. Kuidas leida sellised jalavarjud, mis Eestimaa heitlikus kliimas rohkem kui hooaja vastu peaksid?

Kingsepp Rainer ­Rosenfeld nõustub, et head talvesaapad on tõeline lotovõit, alati ei taga kvaliteeti kõrge hind või tuntud kaubamärk. «Eks kõigepealt tuleb läbi mõelda, mis oludes saapaid enim vaja läheb,» leiab mees. «Mida rohkem jala käiakse, seda suurema hoolega tuleb jalatsipoes valida.» Linnadaamid, kes kodust väljudes otse autosse astuvad, võivad seada põhilisteks kriteeriumiteks meeldiva mudeli ja värvi. «Kahjuks pole ilus sageli kvaliteetne,» kinnitab kingsepp ja soovitab neil, kel vaja iga ilmaga õues käia, jälgida esmajoones saabaste materjali.

Õhuke nahk meie oludesse ei sobi.

Rosenfeldi esimene soovitus on eelistada ehtsast nahast saapaid. Kas tõesti pole tänapäeval ikka veel olemas head ja vastupidavat tehismaterjali? «Tegelikult on, aga head kunstnahka on tavaostjal raske viletsast eristada,» selgitab meister. «Ehtne nahk on seetõttu parem valik. Kui sa pole materjalis kindel, uuri müüjalt.»

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse