Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
18. november 2017, 10:00

VIIB KEELE ALLA: lillkapsavorm suitsupeekoni ja riivleivaga

Köögiviljade kasulikkusest räägitakse palju ja täiesti õigustatult. Värske tooraine sisaldab organismile vajalikke aineid, vitamiine ja aitab hästi üle elada sombuse talveperioodi. 

Lillkapsavorm suitsupeekoni ja riivleivaga

See vormiroog sobib nii iseseisvalt söömiseks kui ka taldrikule lisandirolli täitma. Roog valmib väga hõlpsasti ja vaimustab ka neid, kes muidu võib-olla lillkapsast ei hinda (veel).

* Võid selle roa valmistamisel asendada poole lillkapsakoguse brokoliga!

  • 700 g lillkapsaõisikuid
  • 100 g suitsupeekonit

Juustukaste:

  • 5 dl piima
  • 150 g sulatatud juustu
  • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • soola, pipart
  • 100 g tugevamaitselist riivitud juustu
  • 1 muna

Kate:

  • 75 g musta leiba
  • 100 g riivitud juustu

Keeda lillkapsaõisikuid soolaga maitsestatud vees u 3 minutit, nõruta. Juustukastme valmistamiseks pane potti piim, sulatatud juust ja muskaatpähkel ning kuumuta kuni komponentide segunemiseni. Maitsesta soola-pipraga ja lisa riivitud juust. Lase kastmel pisut jahtuda ja sega juurde muna. Katte jaoks riivi leib ja sega kokku juustuga.

Lõika peekon ribadeks ja prae. Lisa juustukastmele segades juurde peekonitükid ja lillkapsaõisikud ning laota segu ahjuvormi. Küpseta 180kraadises ahjus 20 minutit. Laota peale leiva-juustusegu ja küpseta veel 15–20 minutit. Enne söömist lase roal pisut jahtuda!

Teisi retsepte uudista Naistelehe digiajakirjast!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse