Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
15. november 2017, 20:29

Muutumissaate hooaja viimane kangelanna Sigrid: "Hoop oli nii ränk, et mõtlesin: ma ei ärkagi ellu..."

Mitte mingil juhul ei tohi kannatada, toonitab õbluke kahe lapse ema ­Sigrid Kaldma. «Kui näed vägivalla märke, siis tea, et need ei kao, vaid olukord läheb ainult hullemaks.»

On raske ette kujutada meest, kes tõstab käe naisterahva vastu. Seda veel nii rängalt, et purustab naise nina- ja koljuluu, jättes näkku eluaegsed armid ning hävitades viimsegi eneseusu. Traagika on nii suur, et isegi sellest kirjutada on raske. Aga ­Naistelehe ilmumise päeval eetrisse jõudva «Minu imelise muutumise» hooaja viimane kangelanna Sigrid tuli sellest välja ja on nüüd nõus oma lugu rääkima õpetuseks kõigile naistele. Kohtume tema hubases, kohalikul kodukaunistamise konkursil äramainitud elamises Haljala külje all, et rääkida minekuvarjudest, millest saade ta viimaks ometi lõplikult vabastas.

Otsus saatesse minna tehti tema eest. Sigrid oli sõbrannale rääkides kord öelnud, et kui tal oleks nii palju julgust, siis osaleks selles saates. Põhimure oli nina, mille pärast talus ta aastaid hüüdnime Kunksmoor. «Uue nina saamine oli mu elu unistus. Minu jaoks on nina olnud paras tragöödia. See saade oli nagu loteriivõit!»

Parima kingi oli vapper naine aga juba saatuselt kätte saanud. Tema elus on mitu aastat uus armastus ja abielu. Vaid elurõõm oli kadunud eelmise elu koleduste tõttu, kuna läbielatu vaatas talle iga päev peeglist vastu. Päästeametnikust abikaasa Margus on Sigridi kõrval kogu emotsionaalse intervjuu, mida katkestavad mitmed taskurätikusse kaduvad pausid.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse