Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
13. november 2017, 11:42

Lisatud ministri kommentaar!

FOTOD | Iraagis ja Iraanis võttis maavärin vähemalt 330 elu, viga sai 6000 inimest (28)

Pühapäeva õhtul toimus Iraagis ja Iraanis võimas maavärin magnituudiga 7,3, mille tõttu on hukkunud viimastel andmetel vähemalt 330 ja sai viga pea 6300 inimest.

Maavärina kese asus Halabja linnas, mis on Iraagis. Kuigi loodusõnnetus toimub Bagdadist 350 kilomeetri kaugusel, oli see nii tugev, et tunda võis seda kogu riigis. Vähe sellest, aimu said ka Türgi, Liibanoni, Kuveidi ja Pakistani inimesed, vahendab CNN. Kõige rohkem hukkus inimesi Sarpol-e Zahabi linnas..

Toimuma hakkavat maavärinat nägid meteoroloogid ette ning andsid juba varem hoiatuse, soovitades inimestel eemale hoida kõrghoonetest ning mitte kasutada lifte.

Iraanis sai teiste hoonete hulgas tõsiselt vigastada ka maavärina piirkonna kõige tähtsam haigla, mis teeb kannatanute eest hoolitsemise keeruliseks.

Maavärina järel tekkis elanike hulgas paanika ning inimesed kogunesid tänavatele. BBC andmetel edastavad Bagdadi mošeed pidevalt kõlarite kaudu palveid. Iraani vaimulik juht ja kõrgeima võimu kandja ajatolla Ali Khamenei saatis kannatanutele kaastundeavalduse.

Eesti välisminister Sven Mikser avaldas Iraani ja Iraagi rahvale kaastunnet eile õhtul toimunud ohvriterohke maavärina pärast.

„Meie mõtted on ohvrite lähedaste ja kõigiga, kelle elu see tragöödia mõjutas,“ lausus Mikser.