Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
11. november 2017, 08:00

MEHISED ROAD: pardikoivad sinepiseemnete ja meega

Pardikoibade valmistamiseks varu pisut aega. Pikalt küpsenud roog maitseb suurepäraselt ja on meeltmööda kõigile. Kaua vedelikus ja pardirasvas (mis eraldub küpsemise käigus) valminud koibadel eraldub liha justkui iseenesest luu küljest ning tekstuur on nii pehme, et justkui sulab suus!

4-le

Ettevalmistusaeg 3 h

* Seda rooga võid küpsetada ka suures puuahjus! Kui ahi on köetud, söed hõõguvad ja lõõr kinni, oota umbes tunnike, et söed pisut «rahuneksid». Pista malmpott pardikoibadega sütele ja sulge ahi. Hoia koibi ahjus umbes 12 tundi.

  • 4 jahutatud pardikoiba
  • soola, pipart
  • 0,5 sibulat
  • 1 sl sinepiseemneid
  • 2 sl värsket punet, hakituna
  • 3 dl õlut
  • 2 tl mett

Hõõru pardikoivad soola-pipraga korralikult kokku. Püreesta sibul koos mee ja sinepiseemnetega ühtlaseks massiks ja hõõru pardile. Aseta koivad vaheldumisi punega ahjuvormi. Vala juurde õlu ja kata pott kaanega. Küpseta kaanega kaetult 160kraadises ahjus umbes kolm tundi.

Teisi mehiseid roogasid uudista Naistele digiajakirjast:

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse