Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
7. november 2017, 19:05

Õnnelike paaride viis harjumust (1)

Õnnelikke ja suhtes rahulolevaid paare iseloomustavad kindlad omadused, kirjutab YourTango suhteekspert Jessica Lyons. Sageli viivad suurte tulemusteni väikesed asjad. Kuidas on lood sinu suhtega?

1. Tänulikkuse väljendamine

Õnnelikes paarisuhetes öeldakse teineteisele „aitäh“ ka igapäevaste ja tillukeste asjade eest. On tore tunda, et oled hinnatud ja et isegi pärast aastatepikkust kooselu on su kaaslasel endiselt hea meel selle üle, et teed talle igal hommikul praemuna ning sinul hea meel, et tema igal õhtul midagi maitsvat kokku keedab. Öelge seda üksteisele!

2. Nad esitavad üksteisele palveid, mitte nõudmisi

Inimesed, kes üksteisele sõbralikke vihjeid teevad, võivad küll riskida sellega, et nende soove iga kord ei täideta, kuid see ei tekita partneris trotsi ega kisu tüli üles.

3. Aja planeerimine

Õnnelikud paarid ei pea igat hetke koos veetma, kuid nad leiavad koosolemiseks võimalusi. Kas lahkuvad varem mõnelt peolt, et olla korraks lihtsalt kahekesi, käivad kohtingutel või lepivad kokku õhtu, kus telefonid on väljas ja tähelepanu on vaid üksteisele suunatud.

4. Väikesed vastutulekud

Mingi piirini on igati mõistlik partnerile vastu tulla. Võib-olla ei ole sinu jaoks midagi väga erilist selles, et teda kojutuleku hetkel emmata, aga tema ootab seda hetke terve päev. Võib-olla proovid toitu, mis talle meeldib, aga sind külmaks jätab - sest tema heameel teeb sindki rõõmsaks.

5. Aga hoolitsevad ka enda eest

Väikesed vastutulekud armastatud inimesele on küll kenad, aga lõpptõde on ikkagi see, et kes ennast ei armasta, ei tee ka teist inimest õnnelikuks. Teiste soove ei saa lõputult täita ja vahel on vaja ka aega endale. Õnnelikud paarid oskavad seada piire, veeta aega eraldi ja enda väärtust teavad mõlemad osapooled.