Tauruse mägikülas elav kass.Foto: Denes Kattago
Müstika
6. november 2017, 13:29

KARVASED BRIGADIRID: Venemaal palgatakse kasse uuselamuid hubastama (6)

Venemaa jahmatavad veidrused – Jaroslavli ehitusfirma on hakanud palkama enda juurde tööle kasse. Karvast tööjõudu vajatakse põhja poole Valge mere ääres asuvasse Arhangelskisse. Hiirekuningaid motiveeritakse ka täispansioniga.

Vene rahvakommete järgi lastakse uude elamisse esimesena alati sisse kass, sest tal on hea vaist ja energiaväljade tunnetus. Loom aitab leida üles kõige paremad kohad elamises. Tema poolt valitud kohale pannakse pererahva voodi.

Tööportaalis SuperJob avaldatud ehitusfirma Everest Stroi Holdingu kuulutusest selgub, et pakutava töö nimetuseks on „brigadir-kohaneja“ ja palgaks pakutakse 15 000 rubla (220 eurot) kuus. Tegu on täistöökohaga, hea kui kandidaadil oleks ka aastane varasem töökogemus ja keskeriharidus.

„Tehtav töö pole ei keeruline ega tolmune, iga kuu tuleb sisse elada-kohaneda 30 uues Arhangelski elamus, suvilas ja häärberis, et uued elanikud tunneksid end õnnelikena,“ seisab kuulutuses.

Palgatavale kassile on esitatud ka muud nõuded. Loom peab olema hoolitsetud välimusega, terve, ei tohi kaaluda üle 15 kilogrammi ja tal ei tohi olla halbu harjumusi.

Tööandja pakub omalt poolt kassidele mugavaid elamistingimusi, iga-aastast palgalist puhkust, täielikku sotsiaalkindlustuse paketti, tasuta piimakokteile ja värsket kassitoitu. Töögraafik on kaks päeva tööl ja kaks vaba. Kuulutuse ülesriputaja rõhutab, et tema tingimused on 1,5 korda paremad tööturu keskmisest.

Augustis avaldati sarnane töökuulutus ka Nižni Novgorodis. Seal lubati kiisudele veidi enam palka – 20 000 rubla (ligi 300 eurot). Töökoha kohustuslik tingimus oli vuntside, nelja käpa ja saba olemasolu.

„Kuna kõikidel uusasukatel ei ole oma kassi, siis me otsimegi meie firmasse vastutustundlikku töötajat sellele ametikohale,“ kirjutas Volga-äärse linna ettevõte oma kuulutuses suvel. „Kassi varasem töökogemus pole oluline, küll aga on tähtsad tema analüütilised võimed, oskus määrata kindlaks korteri kõige hubasemad kohad ja stressitaluvus.“